Πανελλήνιες 2020: Τα αποτελέσματα και οι βαθμοί ανακοινώθηκαν από το Υπ. Παιδείας

Αγωνία τέλος για τους περίπου 100.000 υποψηφίους εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς αναρτήθηκαν στα σχολεία και είναι διαθέσιμες και ηλεκτρονικά οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2020.

Οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2020 αναρτήθηκαν στα σχολεία, ενώ είναι διαθέσιμες κα ιστην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού είτε επισκεπτόμενοι το λύκειό τους είτε στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr.

Για να εισέλθουν στην πλατφόρμα οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει και τα στατιστικά στοιχεία από τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων και έτσι θα μπορέσει να γίνει αρχική εκτίμηση για τις μεταβολές στις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες παραδοσιακά δημοσιοποιούνται στα τέλη Αυγούστου.

Ακολουθεί η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Το Σάββατο, 11 Ιουλίου, οι υποψήφιοι αφού ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο στην πλατφόρμα exams.it.minedu.gov.gr.

Η οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Ιουλίου, ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα έχουν ανακοινωθεί και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, οι εξετάσεις των οποίων θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία της 17ης Ιουλίου για την υποβολή του Μηχανογραφικού είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να το τροποποιήσει ή/και να το οριστικοποιήσει.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Για «πρόκληση της ιστορικής μνήμης» έκανε λόγο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: