Παρέμβαση τώρα για τις εποχικές επιχειρήσεις ζητά η ΠΟΕΕΤ

Στο θέμα των εποχικών επιχειρήσεων που έπληξε ο κορονοϊός και απέλυσαν τους εργαζόμενούς τους, αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Για το θέμα αυτό ζητάει συμπληρωματική παρέμβαση, καθώς οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις, αφήνουν ένα κενό για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων.

Συγκεκριμένα η ομοσπονδία αναφέρει ότι: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας με τον Ν.4722 ΦΕΚ 177 στο άρθρο 19 παρέτεινε τις αναστολές σύμβασης έως και τον Οκτώβριο του 2020 και για τις εποχικής λειτουργίας επιχειρήσεις στον Τουρισμό – Επισιτισμό.

Ένα καταρχήν θετικό μέτρο αφού έτσι διασφαλίζεται ένα εισόδημα για τους εργαζόμενους έως και την Γενάρη του 2021 μιας και το Ταμείο ανεργίας θα ξεκινάει Νοέμβριο.

Δυστυχώς όμως, όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, δικαίωμα στην αναστολή σύμβασης έχουν μόνο οι εργοδότες για όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοικτές.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως οι εκατοντάδες επιχειρήσεις στον κλάδο, που έκλεισαν στις 30/09/2020, απέλυσαν το προσωπικό τους με αποτέλεσμα έως και σήμερα οι συνάδελφοι αυτοί να μην έχουν πρόσβαση στην αποζημίωση ειδικού σκοπού (534€).

Έτσι λοιπόν μια ευνοϊκή διάταξη για τους εργαζομένους κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά αφού ελάχιστοι θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν σ’ αυτή.

Ζητούμε λοιπόν από το Υπουργείο Εργασίας άμεσα να νομοθετήσει και να δώσει την δυνατότητα μονομερής αίτησης αναστολής σύμβασης στους εργαζόμενους ακόμα και αν έχουν απολυθεί (όπως έγινε το καλοκαίρι που καταφέραμε και πήραμε αυτή την δυνατότητα και γι’ αυτούς που δεν είχαν επαναπροσληφθεί) ώστε να καταφέρουμε να πλησιάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το εισόδημα για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2021».

διάβασε και αυτό  Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ , Κυριακὴ πρὸ τῆς Χριστοῦ γεννήσεως, μνήμην ἄγειν...

πηγή ΕΡΤ Συντάκτης Νάσος Μπράτσος

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
«Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής» τόνισε,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: