Παραιτήθηκε ο Νικόλ Πασινιάν- Στην τελική ευθεία οι εθνικές εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νίκολ Πασινάν παραιτήθηκε για να προκαλέσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Μια ημέρα μετά την ιστορική απόφαση των ΗΠΑ με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Αρμένιος Πρωθυπουργός δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις, υλοποιώντας τη δέσμευση του για εθνικές εκλογές, μετά την Συμφωνία για το Αρτσάχ.

Σε ομιλία του, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι στις 18 Μαρτίου, με βάση τα αποτελέσματα των συζητήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών φατριών, ανακοίνωσε την απόφαση για διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών στις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αρμενίας, οι γρήγορες κοινοβουλευτικές εκλογές είναι δυνατές μόνο όταν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί και το Κοινοβούλιο δεν εκλέξει τον πρωθυπουργό δύο φορές. Μετά από αυτό το Κοινοβούλιο θεωρείται διαλυμένο δυνάμει του νόμου και γίνονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

«Προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση για διεξαγωγή σύντομων κοινοβουλευτικών εκλογών στις 20 Ιουνίου, σήμερα παραιτήθηκα από τη θέση του πρωθυπουργού της Αρμενίας», δήλωσε ο Πασιανάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας με βάση το άρθρο 130 του Συντάγματος υπέγραψε το διάταγμα για την παραίτηση της κυβέρνησης.

Πηγή: el.armradio.amFacebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Τζιτζικώστας: Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Απάντηση

Recommended
Ξεκινά από σήμερα το μεσημέρι η υποβολή αιτήσεων για την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: