Παρουσίαση της μεγάλης επένδυσης της MICROSOFT στην Ελλάδα

Παρουσιάζεται τώρα σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης η νέα επένδυση της microsoft στην Ελλάδα. Την παρουσίαση κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ (Brad Smith), στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η Ελλάδα έχει τον ήλιο της και τώρα αποκτά και το cloud της» δήλωσε ο πρωθυπουργός για την επένδυση της Microsoft στη χώρα μας. H επένδυση είναι «πολυεπίπεδη , χάρη στην οποία η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της νέας επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα.

«Με το ελληνικό cloud, ελληνικά δεδομένα και δεδομένα από την ευρύτερη περιοχή θα αποθηκεύονται εδώ στην Ελλάδα με ασφάλεια και με χαμηλότερο κόστος» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε, ως πολίτης προσδοκά φθηνότερες και πιο γρήγορες ψηφιακές υπηρεσίες και ως πρωθυπουργός, περισσότερα. Σημείωσε ότι τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όπως είπε περιμένει να βοηθηθούν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ενώ χαρακτήρισε την επένδυση όχι μόνο «τεχνολογικό και οικονομικό άλμα», αλλά και «βήμα εκδημοκρατισμού».

«Καλωσορίζω στη χώρα μας τον φίλο Μπραντ και τη νέα εμβληματική συνεργασία μας με τη Microsoft. Η Ελλάδα έχει τον ήλιο της και τώρα αποκτά και το cloud της» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σημαντική μέρα για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της αμερικανικής εταιρείας στη χώρα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα.

«Η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία. Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις» σχολίασε.

διάβασε και αυτό  Νίκος Δένδιας: Αν σταματήσει τις προκλήσεις συζητάμε με την Τουρκία

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το κέντρο δεδομένων θα λειτουργήσει ως περιφερειακό κέντρο και για τις γειτονικές χώρες.

όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, στο Νταβός της Ελβετίας και «μέσα σε μόλις 9 μήνες φτάσαμε εδώ» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, από το 2021 ο επισκέπτης της Αρχαίας Ολυμπίας θα την βλέπει τρισδιάστατη μέσα από μια εφαρμογή και έτσι θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας.

παρακολουθείστε τη εκδήλωση

ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: