Παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Μαλπάνη “Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη: Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς!”

Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ομορφιά; Πώς μπορούμε να είμαστε και κυρίως, να αισθανόμαστε πάντοτε όμορφοι και όμορφες; Τι ακριβώς είναι η ομορφιά; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν αν διαβάσετε σε αυτό το βιβλίο!

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να ενημερώσει τον εκάστοτε αναγνώστη για
τις θεραπευτικές – φαρμακευτικές και καλλυντικές ιδιότητες της αλόης, του
κίσθου, του γανοδέρματος, του πρωτογάλακτος και της πρόπολης από την
αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όλες αυτές οι ουσίες χρησιμοποιούνταν από την
αρχαιότητα και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και σήμερα για να βοηθήσουν στην πρόληψη, ακόμη και τη θεραπεία, βασικών ασθενειών, την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη γενικότερη ευεξία κάθε ανθρώπου σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η αλόη αποτελεί ένα αρχαιότατο φυτό της οικογένειας των Liliaceae, η οποία περιλαμβάνει 350 διαφορετικά είδη. Η καλλιέργεια αυτού του φυτού συνδεόταν με θεραπευτικές και κοσμητολογικές ιδιότητες ήδη από την αρχαιότητα και φυσικά, μέχρι σήμερα. Τα φυλλώματα της αλόης χρησιμοποιούνταν ήδη από το 2200 π.Χ. στην Ανατολή για χαλάρωση του σώματος. Χρησιμοποιήθηκε και στην αρχαία ελληνική ιατρική για τη θεραπεία διάφορων στομαχικών προβλημάτων, οφθαλμολογικών προβλημάτων, ερεθισμών, τραυματισμών, πληγών, έλκους, φαγούρας κ.ά. πολλά. Αποτέλεσε και αναπόσπαστο κομμάτι της αρχαίας ρωμαϊκής ιατρικής, περνώντας έτσι σε όλη την Ευρώπη.

Το γανόδερμα είναι ένα ανατολίτικο μανιτάρι με μακρά ιστορία στην
προάσπιση της υγείας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το φυτό αυτό ανήκει στην κατηγορία των προσαρμοσμένων δρογών, εκείνων δηλαδή που όταν εισέρχονται στον οργανισμό μπορούν να προσαρμόζονται στις ανάγκες του και να μπορούν να τις καλύπτουν. Το γανόδερμα έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συντελώντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές δράσεις, με αποτέλεσμα να προστατεύει το ήπαρ και γενικώς, όλον τον οργανισμό του ανθρώπου σε κάθε ηλικία.

διάβασε και αυτό  Ηρθε O IOΣ Κορωνοϊος ΕΛΛΑΔΑ;;;

Το πρωτόγαλα (πύαρ, στα αρχαία ελληνικά) αποτελεί το «γάλα» των πρώτων
ημερών που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους. Το πρωτόγαλα βοοειδών προωθεί τη σύνθεση και αποκατάσταση του DNA, βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων, έχει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση κ.ά. πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Ο κίσθος (ή λαβδανον ή λήδανον ή λάδανον στα αρχαία ελληνικά) ήταν ένα
φυτό με θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες ήδη από την αρχαιότητα. Σε μορφή ροφήματος, ο κίσθος μπορεί να καταπραΰνει στομαχικά προβλήματα, να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη, να καταστρέψει τις ελεύθερες ρίζες (άρα έχει και αντιοξειδωτική δράση), να προλάβει την πρόωρη γήρανση και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα την αποφυγή του κρυολογήματος.

Τέλος, η πρόπολη -μια ουσία που παρασκευάζεται από τις μέλισσες, απόλυτα
φυσική- έχει ιαματικές ιδιότητες ήδη από την αρχαιότητα και ειδικά, στους λαούς της λεκάνης της Μεσογείου. Ο Ιπποκράτης την χρησιμοποιούσε (και την συνιστούσε) για την επάλειψη τραυμάτων, καθώς και οι Ρωμαίοι στρατιώτες για την αντιμετώπιση των πληγών στις μάχες. Πέρα από την επουλωτική της δράση, η πρόπολη χρησιμοποιείται για τη γυναικολογική φροντίδα, τη δερματική και στοματική υγεία κ.α.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα
του εαυτού σας! Γιατί, η υγεία αποτελεί προϋπόθεση για την ομορφιά και πρέπει να κατακτάται -και να διατηρείται- από κάθε άνθρωπο, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό!

Το βιβλίο της Αθηνάς Μαλαπάνη είναι αυτοέκδοση και μπορείτε να το
προμηθευτείτε με μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook (Athina
Malapani) και με τηλεφωνική παραγγελία στο 6956610572.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Κορονοϊός: 1240 νέα κρούσματα, 98 νεκροί και 550 διασωληνωμένοιΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ αφορά όλους μας.Την παρακάτω ανάρτηση έκανε σήμερα ο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: