Πασχαλινές Δράσεις – Προτάσεις για την Ημέρα της Γης

 

Έρχεται το Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου με online εργαστήρια, πειράματα και νέο challenge. Παράλληλα, με αφορμή την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου, σας προτείνουμε δράσεις μας με θέμα την Γη και το Περιβάλλον.
Πειραματιζόμαστε… με αυγά!
Εργαστήριo επιστήμης για ηλικίες 6-12 (Α’ – ΣΤ’ Δημοτικού)
Φέτος το Πάσχα στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Πειραματιζόμαστε… με αυγά! Πώς μπορώ να κάνω ένα αυγό να επιπλέει και να σταθεί όρθιο; Και πώς γίνεται το βάψιμο των αυγών… εκρηκτικό; Χρησιμοποιώντας αυγά και άλλα απλά υλικά θα κάνουμε πασχαλινά πειράματα επιστήμης online στο σπίτι μας, γνωρίζοντας βασικές αρχές της Φυσικής και της Χημείας με διασκεδαστικό τρόπο.Κρατήσεις: 210 9469662, 663, 620, 683 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:30 – 16:30)
Περισσότερες πληροφορίες >
Online Challenge: Easter egg drop
για ηλικίες 9-99
Μπορείς να σκεφτείς έναν τρόπο να προστατεύσεις ένα αυγό από το να σπάσει όταν το αφήσεις να πέσει στο έδαφος; Σου αρέσει η Φυσική και οι κατασκευές; Αν ΝΑΙ, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου σε προκαλεί να συμμετάσχεις στο νέο Online Challenge: Easter egg drop.
Περισσότερες πληροφορίες >
Το περιβάλλον και εγώ – VR edition
Με αφορμή την Ημέρα της Γης, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ψηφιακή παράσταση Το Περιβάλλον και Εγώ σε μορφή VR. Η παράσταση αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης.Με το ποντίκι του υπολογιστή σας μπορείτε να “γυρίσετε το βλέμμα σας” σε όλες τις πλευρές του θόλου του Πλανηταρίου. 
Δείτε το VR >
Επίσης στο βιβλίο της παράστασης Ο Ζωντανός Πλανήτης θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν και επηρεάζουν το γήινο κλίμα, πώς σχετίζονται με το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και άλλα πολλά.
Quiz: Πόσα γνωρίζεις για τη Γη;
Γιορτάζουμε την Ημέρα της Γης και το Κέντρο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προκαλεί να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας. Εσύ πόσο καλά γνωρίζεις τη Γη;
Quiz >

 Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Το άρωμα της έντασης - εκδόσεις ΦίλντισιΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Της Ντέπης Στενού To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: