Ποιοι είναι οι δυο δικηγόροι που συνελήφθησαν με εντάλματα για τη μαφία των φυλακών

Ένας πασίγνωστος δικηγόρος της Αθήνας που είχε εμπλακεί και σε ποινική υπόθεση μεγάλης δημοσιότητας και ως θύμα επίθεσης, και μια γυναίκα συνάδελφος του που φέρεται να είχε εκπροσωπήσει σε ανάκριση τον εμφανιζόμενο ως εγκέφαλο της «μαφίας των φυλακών» , είναι από το απόγευμα κρατούμενοι στην αντιτρομοκρατική για εμπλοκή στο κύκλωμα. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο δικηγόρων αναφέρει:

Ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, 28-03-2019, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Πως εντοπίστηκαν

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες όταν εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση  που δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 13 ατόμων, εκ των οποίων οι οκτώ είναι Αλβανοί και οι πέντε Έλληνες. Στο παλμαρέ τους φέρονται να είχαν συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί, δολοφονίες, ξέπλυμα χρήματος και πληθώρα άλλων υποθέσεων . Φέρονται να έλεγχαν όχι τις φυλακές σε επίπεδο εγκληματικών πράξεων, αλλά να στήνουν και να παραγγέλλουν συμβόλαια θανάτου, όπως του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, εκβιασμούς για την απόσπαση χρημάτων και πολλών ακόμα.

Η εγκληματική οργάνωση αποκαλύφθηκε μετά την απόδραση μίας ομάδας Αλβανών, την Πρωτοχρονιά, από τον Κορυδαλλό. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται δολοφονίες και εκτελέσεις εντός του καταστήματος κράτησης (π.χ του Άλμπερτ Μπάκο) , η απόπειρα δολοφονίας θαμώνων μαγαζιού στο Μικρολίμανο, στον Πειραιά, το 2014, η εκτέλεση Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου 2017, καθώς και συγκάλυψη αποδράσεων και πολλών ακόμα εγκληματικών ενεργειών.

Διαχωρισμός

Τότε μετά την άσκηση των διώξεων έμεινε ανοιχτό ένα τμήμα της δικογραφίας που αφορούσε τη δράση συγκεκριμένων δικηγόρων που ακούγονταν σε καταγεγραμμένες συνομιλίες να συναλλάσσονται με τους Αλβανούς κρατούμενους. Μάλιστα  ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας των Αλβανών φέρεται να έχει εμπλοκή  στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου που συνελήφθη και μάλιστα έχει καταθέσει σε βάρος άλλου επιχειρηματία πως είχε δώσει την εντολή δολοφονίας με αποτέλεσμα αυτός να βρεθεί κατηγορούμενος. Οι αρχές τότε διαχώρισαν τη δικογραφία και την ανέθεσαν σε εφέτη ανακριτή ο οποίος προφανώς εκτίμησε πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να εκδώσει τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δυο δικηγόρων.

πηγή: https://www.dikastiko.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
https://www.youtube.com/watch?v=a-fROSWToQk&feature=youtu.be
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel