App Icon

Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2020 από τον Δήμο Καλλιθέας

Τo πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2020» παρουσίασαν απόψε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο κύκλο προβολών και παραστάσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων που ξεκινά τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τα κύρια χαρακτηριστικά του, είναι τα εξής:

  • Καθημερινά από τις 22 Ιουνίου ως τις 30 Αυγούστου πραγματοποιούνται δύο ή τρεις προβολές και παραστάσεις.
  • Πέραν του «Σινέ Θερινόν» που θα λειτουργήσει για 4ο συνεχόμενο καλοκαίρι, συστήνεται και το «Σινέ Τζιτζιφιές», με διαφορετικές ώρες προβολών.
  • Ενισχύονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο τμήμα της πόλης. Στο νότιο πέραν της λειτουργίας του νέου θερινού κινηματογράφου, υπάρχει πάντα το «Ρεμπέτικο Τριήμερο» (18-20 Ιουλίου) αλλά και άλλες ακόμα εκδηλώσεις. Στο βόρειο τμήμα, δημιουργείται ένας νέος θεσμός, τα «Χαροκόπεια», για την εβδομάδα 28 Σεπτεμβρίου- 4 Οκτωβρίου.
  • Για όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα δίδονται παραστάσεις θεάτρου σκιών σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Επίσης, κάθε Πέμπτη από τις 9 Ιουλίου ως τις 28 Αυγούστου, σε αντίστοιχα σημεία, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες-μουσικά αφιερώματα.
  • Από τις μεγάλες συναυλίες, επισημαίνονται εκείνες με τον Σταύρο Σιόλα και τους ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ (1 Ιουλίου στην πλατεία Τζιτζιφιών), με τον Πασχάλη, την εμβληματική μορφή των ‘60s (9 Ιουλίου, στο 4ο Λύκειο, Ελ. Βενιζέλου 175), με τον Στέλιο Διονυσίου (20 Ιουλίου στην πλ. Τζιτζιφιών), την Κερασία Σαμαρά (3 Αυγούστου, τη μέρα της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, στην επικάλυψη του ποταμού, Π.Τσαλδάρη και Φιλαρέτου) και με τη Ρίτα Αντωνοπούλου (5 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δαβάκη.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του, το 5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ, με καθημερινές παραστάσεις και συναυλίες, που θα ολοκληρωθούν και στις 15 του ιδίου μηνός με την όπερα «Διδώ και Αινείας» και τη σοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
διάβασε και αυτό  Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, Γιάννης Ρίτσος…

Σε όλο το χρονικό διάστημα (22 Ιουνίου- 4 Οκτωβρίου), είναι προγραμματισμένες, ακόμα, θεατρικές παραστάσεις –με εναρκτήρια εκείνη, στις 2 και 13 Ιουλίου, της «Ζωής μετά» του Αρκά, με τους Θανάση ΒισκαδουράκηΓιώργο Γιαννόπουλο και Σοφία Βογιατζάκη, συναυλίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής (15, 22 και 29 Ιουλίου και 17 Σεπτεμβρίου), του Δημοτικού Ωδείου «Οδυσσέας Δημητριάδης» (18-19 Σεπτεμβρίου) καθώς και εικαστικά, χορευτικά και παιδικά δρώμενα.
Τέλος, στο πλαίσιο των «Χαροκοπείων» και σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Καλλιθέας, θα λειτουργήσει επί μία εβδομάδα έκθεση βιβλίου, κάτι νέο για τη ζωή της πόλης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η λειτουργία του  νέου δημοτικού θερινού κινηματογράφου «Σινέ Τζιτζιφιές» (10° Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Ηρακλέους & Αχιλλέως) κάθε βράδυ στις 10:30 μ.μ. Μαζί με το καθιερωμένο πλέον «Σινέ Θερινόν» (καθημερινά στις 21:00), στις πρώην εγκαταστάσεις των πλυντηρίων του ΙΚΑ (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) ο πολιτισμός φθάνει σε κάθε γωνιά της πόλης. Μια κινηματογραφική πανδαισία από τις 22 Ιουνίου ως τις 30 Αυγούστου.
Ακόμα πολλές συναυλίες, θεατρικά, καραγκιόζης, παιδικά δρώμενα, ρεμπέτικο τριήμερο, το καθιερωμένο Μεσογειακό Φεστιβάλ και ένας νέος θεσμός, τα «Χαροκόπεια».
Βρείτε τις εκδηλώσεις που γίνονται φέτος, δίπλα από το σπίτι σας!
Επισκεφθείτε καθημερινά το www.kallithea.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (αρχείο .pdf)

Όπως αναφέρεται και στο φυλλάδιο  σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας τηρούνται οι οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων για τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού. Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας. Ενδέχεται κάποιες εκδηλώσεις να τροποποιηθούν, στο ενδεχόμενο νέων υγειονομικών οδηγιών.

Παράλληλα οι δηλώσεις του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη είναι η εξής:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ_S

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι είναι πλέον, μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, ένας καταξιωμένος θεσμός για την πόλη μας. Αυτή την χρονιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, προσπαθήσαμε ιδιαίτερα ώστε να το προσαρμόσουμε στις απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις μας.
Ένα πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός δεύτερου θερινού κινηματογράφου που θα ακολουθήσει τη μεγάλη επιτυχία του «Σινέ Θερινόν».
Επί πλέον, οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες και οι παραστάσεις θα αγκαλιάσουν όλη την Καλλιθέα. Τόσο αυτές που κάθε χρόνο γίνονται με μεγάλη συμμετοχή, όπως το «Ρεμπέτικο Τριήμερο», όσο και νεοεισαγόμενες, όπως τα «Χαροκόπεια», όπου περιμένουμε να αγκαλιαστούν από το κοινό της πόλης μας.
Πρωταγωνιστές και αυτή τη χρονιά είναι η πλούσια πολιτιστική μας παράδοση οι τοπικοί φορείς πολιτισμού και αξιόλογοι καλλιτέχνες. Μέσα από το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020, δίνουμε πρόσφορο βήμα για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας δημιουργίας αλλά και επιλογές πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών.
Καλό Καλοκαίρι

διάβασε και αυτό  ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΧΑΟΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΙΩΤΡΟΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ
Δήμαρχος Καλλιθέας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Σεργιάνι στις γειτονιές της πόλης μας, κάνει φέτος ο Πολιτισμός. Παρουσιάζοντας μια διαφορετική αντίληψη, φέρνουμε το πλούσιο πρόγραμμα δίπλα στις Καλλιθεάτισσες και τους Καλλιθεάτες.
Ενισχύουμε τόσο το νότιο και το βόρειο τμήμα, με νέο θερινό κινηματογράφο και στις Τζιτζιφιές ενώ άλλος ένας νέος θεσμός γεννιέται, τα «Χαροκόπεια»!
Προερχόμαστε από έναν εξαιρετικό δύσκολο χειμώνα που, προσωρινά θέλουμε να πιστεύουμε, άλλαξε τις ζωές μας. Και τώρα, μπροστά στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ο Πολιτισμός αποτελεί για όλους μας, ανάγκη κι όχι πολυτέλεια. Το πρόγραμμα που σας παρουσιάζουμε, δεν είναι αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Το προσαρμόσαμε στις νέες συνθήκες, βάσει των επιβαλλόμενων κανόνων. Όμως, περιέχει θεάματα και δρώμενα για όλες τις προτιμήσεις και ακόμα κάτι πολύ σημαντικό: Δίνει διέξοδο, με καθημερινές δωρεάν προβολές και παραστάσεις, σ’ εκείνους που θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι στην πόλη.
Πλέον, εδώ, ο Πολιτισμός κινείται σε άλλα επίπεδα και προσελκύει άτομα κι από άλλους Δήμους, όπως συνέβη με «Το θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», που έκανε θραύση.
Συνεχίζουμε με ζήλο και αποφασιστικότητα, έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο!

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ΚΕΠ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Στο πλαίσιο της καθημερινής, γραπτής ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ, για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel