ΠΟΥ: Προστατεύουν και οι υφασμάτινες μάσκες από τις μεταλλάξεις

Sample Codes

Μετά την επικαιροποίηση των συστάσεων της κυβέρνησης της Γαλλίας για τη χρήση μάσκας κατά του κορωνοϊού, στις οποίες αναφέρουν να μην χρησιμοποιείται εκτενώς η υφασμάτινη μάσκα καθώς δεν προστατεύει από τη μετάλλαξη του ιού, από τη μεριά του ΠΟΥ, δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής των συστάσεων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι υφασμάτινες μάσκες εξακολουθούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές και στη μετάλλαξη του κορωνοϊού, αφού, όπως αναφέρουν, η μετάδοση γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

«Οι υφασμάτινες μάσκες, οι μη χειρουργικές, μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλους τους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 60 ετών που δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας», τονίζει η υπεύθυνη του ΠΟΥ για την διαχείριση της πανδημίας της COVID-19 Μαρία Φαν Κερκχόβε.

«Στις ζώνες στις οποίες κυκλοφορεί ο ιός, οι μάσκες πρέπει να φοριούνται όταν οι άνθρωποι συνωστίζονται και καθίσταται αδύνατο να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου του ενός από τον άλλο, όπως και σε δωμάτια με καθόλου ή λίγο εξαερισμό», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Οι χώρες είναι ελεύθερες να λάβουν τα μέτρα που κρίνουν απαραίτητα», εππισήμανε η Μαρία Φαν Κερκχόβε.

Ακόμη και με παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού που μπορεί να είναι πιο μεταδοτικά «δεν έχουμε καμία ένδειξη που να αφήνει να εννοηθεί ότι ο τρόπος μετάδοσης άλλαξε», υπογράμμισε η αξιωματούχος του ΠΟΥ για τη διαχείριση της πανδημίας.

Γι’αυτό, όσον αφορά τις ισχύουσες συστάσεις, «δεν έχουμε την πρόθεση να τις αλλάξουμε σε αυτό το στάδιο».

Πηγή: vradini.gr

Facebook Comments
Sample Codes

διάβασε και αυτό  Σε συζήτηση για lockdown τύπου Μαρτίου δήλωσε ο Χ. Γώγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η πρόγνωση του καιρού…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: