fbpx
14 °C Athens, GR
24 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κύρια αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης
του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι η λειτουργία διαφόρων κοινωνικών δομών στα όρια του Δήμου καθώς και η υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων με συναφή αντικείμενα κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα.
Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η Σχολική Κοινωνική Υπηρεσία (ΣΚΥ), η
οποία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις σχολικές μονάδες, επιχειρεί στην πολύπλευρη ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς και των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων στις εκπαιδευτικές δομές της πόλης μας (καθαριότητα, φύλαξη). Η δράση της ΣΚΥ αναπτύσσεται έως τώρα σε δύο βασικούς πυλώνες:
Α) Την ψυχοκοινωνική στήριξη μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και των εκπαιδευτικών με διαρκή συνεργασία μέσω συνεδριών (ατομικών και ομαδικών) και εκπαιδεύσεων, επιμορφώσεων, καταρτίσεων μέσω του προγράμματος «Χτίζοντας γέφυρες μεταξύ σχολείου και οικογένειας».
Β) Την ενίσχυση των οικογενειών που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη του δεκατιανού των παιδιών τους στο σχολείο μέσα από την ανάπτυξη του προγράμματος «Σχολικό Δεκατιανό».
Γ) Στο πλαίσιο ωστόσο της δράσης της, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη έγκαιρης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των παιδιών σε περίπτωση ατυχήματος στο σχολείο, αναπτύσσει έναν τρίτο πυλώνα, ο οποίος αφορά την κάλυψη της ασφάλειας των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω ομαδικής ασφάλισης ατυχημάτων στο σχολείο, παρέχοντας πρωτίστως πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη και φροντίδα στους μαθητές των δημόσιων σχολείων. Το πρόγραμμα «Ασφάλιση ατυχημάτων για το παιδί στο σχολείο», θα καλύψει την παραπάνω ανάγκη, ταυτόχρονα όμως θα
ανακουφίσει τους γονείς – κηδεμόνες από το άγχος και την αγωνία που βιώνουν (πολύωρη αναμονή σε επείγοντα νοσοκομείου, έξοδα διαγνωστικών εξετάσεων και αποκατάστασης κλπ).

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης αξιοποιεί την διαπραγματευτική του δύναμη και το
μέγεθός του για να εξασφαλίσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους ένα πρόγραμμα ασφάλισης, που θα καλύπτει τους μαθητές: κατά την ώρα των μαθημάτων – διαλειμμάτων – εκδρομών και σχολικών εκδηλώσεων, και κατά τη διάρκεια ολοήμερου σχολείου, πάντα με την επίβλεψη των αρμοδίων γι’ αυτό οργάνων (δασκάλων, καθηγητών, νηπιαγωγών) καθώς και μία ώρα πριν (κατά την μετάβαση) και μία ώρα μετά (κατά την επιστροφή στην κατοικία τους).
Συνοπτικά τα οφέλη αυτής της συνεργασίας είναι:
 Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παιδιών σε περίπτωση ατυχήματος στο
σχολείο καθώς και κατά την μετάβαση ή/και αποχώρηση προς και από αυτό.
Πιο συγκεκριμένα καλύπτει τους μαθητές κατά την ώρα μαθημάτων,
διαλειμμάτων, εκδρομών και σχολικών εκδηλώσεων κατά την διάρκεια του
σχολικού προγράμματος (και του ολοήμερου) πάντα με την επίβλεψη των
αρμοδίων για αυτό οργάνων.
 Απολογιστική κάλυψη όλων των δαπανών μέχρι 500€ ανά ατύχημα για
νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα
 Παροχή νοσοκομειακού επιδόματος αν ασφαλιζόμενο πρόσωπο νοσηλευτεί σε νοσοκομείο όπου θα καταβάλλεται για κάθε μέρα ποσό 30€ και μέχρι 90 ημέρες.
Ο Δήμος μας, πάντα πρωτοπόρος, στηρίζει με κάθε τρόπο γονείς και μαθητές και ενισχύει τις οικογένειές τους ιδιαίτερα σήμερα που οι στιγμές είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες.

Related articles

Αναπληρωτές καθηγητές: Προσλήψεις 294 μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Προσλήψεις 294 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2020-2021, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 294 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2020-2021 ως εξής: Στις Σχολικές Μονάδες […]

Ολοκαύτωμα στο Δίστομο: Ένα έγκλημα που συγκλονίζει ακόμη

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα. Προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και πανελλήνιο πένθος. Η Σφαγή στο Δίστομο κάνει ακόμη και σήμερα τους Έλληνες να σκεφτούν τα δεινά που μπορούν να υποστούν αθώοι άνθρωποι σε έναν πόλεμο. Βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού του 1944 στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς, Ελλάδα. Η Ναζιστική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *