Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας : Να αντιδράσουν οι Δήμοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου στις επιλογές της Περιφέρειας Αττικής

Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Η«Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επαναλαμβάνει την έντονη ανησυχία της για τη συνέχιση των έργων της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, καθώς και την ισχυρή αντίθεσή της στους σχεδιασμούς της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, όπως αυτοί διατυπώθηκαν από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (13/1/2021), στην οποία συζητήθηκε το θέμα.
Η απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας να εγκαταλείψει τη χρηματοδότηση της β΄ φάσης του έργου από τον Προϋπολογισμό της και να προσφύγει στις υπηρεσίες χρηματοοικονομικού συμβούλου, προκειμένου να αναζητήσει πόρους και από άλλες πηγές, μεταξύ των οποίων και ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και η επιμονή της να αναθεωρήσει υφιστάμενες μελέτες που μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν, αποτελούν δεδομένα, επικίνδυνα για την έγκαιρη ολοκλήρωση της ανάπλασης και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της.
Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» υπογραμμίζει την ομόθυμη διαφωνία των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου με αυτούς τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Αττικής και τονίζει την ανάγκη, οι διοικήσεις τους και τα Δημοτικά Συμβούλια να αναλάβουν αμέσως συντονισμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των κινδύνων σε βάρος του έργου.
Η παράταξη θεωρεί ως θετική, την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας να ανταποκριθεί σ’ αυτή την υποχρέωση, όπως διαπιστώθηκε από τις σχετικές τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27/1/2021) και τον καλεί να αποφύγει περαιτέρω καθυστερήσεις στην εκδήλωση των αναγκαίων αντιδράσεων.
Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» υποστηρίζει την ανάγκη να οργανωθεί ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης της κοινής γνώμης και επισημαίνει πως υποχρέωση σε δημόσια και σαφή ενεργοποίηση υπέρ των συμφερόντων των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου έχει και η Κυβέρνηση.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  27 Iουνίου 2020: Τα γεγονότα σαν σήμεραΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής ανακοίνωσε την πρόσληψη, με…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel