App Icon

Προώθηση σε σειρά έργων με περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο δήλωσε ο Δ. Οικονόμου

Σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα για έργα με περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο, εγκρίθηκαν κατά τις συνεδριάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) .

«Μετά την έγκριση των θεμάτων από τα Κεντρικά Συμβούλια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανοίγει ο δρόμος για μια σειρά από παρεμβάσεις και έργα που θα αναβαθμίσουν το αστικό περιβάλλον, θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν στην αύξηση της ποιότητας ζωής των πολιτών», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου.

Όπως τόνισε, «η ολοκλήρωση θεσμοθέτηση των ανωτέρω θεμάτων αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το υπουργείο».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, που προεδρεύει στα Κεντρικά Συμβούλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζεται εν μέσω του lockdown η λειτουργία των Κεντρικών Συμβουλίων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας στις συνεδριάσεις. Στα συμβούλια του Νοεμβρίου εγκρίθηκαν σημαντικές επενδύσεις, αρχιτεκτονικές μελέτες και επιλύθηκαν πολεοδομικά ζητήματα σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το επενδυτικό κλίμα και η οικοδομική δραστηριότητα».

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν σε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 18 και στις 20 Νοεμβρίου, εγκρίθηκαν στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ οι εξής υποθέσεις:

1. Προεγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) εντός της έκτασης του ακινήτου του Νέου Ιπποδρόμου Αθηνών, στον Δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας.

Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) αφορά στην πολεοδομική ρύθμιση του ακινήτου του Νέου Ιππόδρομου Αθηνών στον Δήμο Μαρκόπουλο Μεσογαίας μέσω του εμπλουτισμού και επανακαθορισμού των θεσμοθετημένων χρήσεων εντός αυτού. Ο φορέας υλοποίησης, στα πλαίσια εμπλουτισμού της λειτουργικής δραστηριότητας του ακινήτου, στοχεύει σε μία ήπια ανάπτυξη ενός σύγχρονου Πάρκου Αναψυχής με την παράλληλη ανάδειξη του χώρου σε ένα πολιτιστικό πόλο.

διάβασε και αυτό  ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Φώτης Αγγουλές: Επέτειος μνήμης.

2. Τροποποιήθηκε το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του παραδοσιακού τμήματος της πόλης των Πατρών για την έγκριση πεζοδρόμων.

Πρόκειται για αίτημα του Δήμου Πατρέων για τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του παραδοσιακού τμήματος της πόλης των Πατρών.

3. Εγκρίθηκε το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο για καθορισμό χώρου ανέγερσης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, καθώς και όρων και περιορισμών δόμησης αυτού, στη θέση «Ξυνοροδιά» του Δήμου Ναυπακτίας, εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και εκτός των ορίων του οικισμού.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν οι κάτωθι υποθέσεις στο ΚΕΣΑ:

1.Καθορίστηκαν συμπληρωματικοί ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης στο διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα κτιρίων «ΧΡΩΠΕΙ» , που βρίσκεται στη ΔΕ Νέου Φαλήρου, του Δήμου Πειραιά, για την αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου μέσω της υλοποίησης του έργου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

2.Εγκρίθηκε η ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 405 κλινών ενεργειακής κλάσης Α+ στην περιοχή Μαράθι, ΔΕ Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων.

3. Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης, στατικής ενίσχυσης, αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος (74ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών), επί των οδών Αδριανού 106-108 και Φλέσσα, στην περιοχή της Πλάκας του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: vradini.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Στην κωδικοποίηση των μέτρων στήριξης που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματίες…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel