App Icon

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Κομβική στη διαδρομή προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι η σημερινή ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία. Με τον… αέρα της εμφατικής πρωτιάς στις δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και στόχο την ισχυρή εντολή και την αυτοδυναμία, που θα ανοίξουν το δρόμο για το σχηματισμό μίας κυβέρνησης με ισχυρό μεταρρυθμιστικό πρόσημο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τους κεντρικούς άξονες του “γαλάζιου” προγράμματος. “Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα”, είναι ο τίτλος της κυβερνητικής στρατηγικής της οδού Πειραιώς. Μια στρατηγική, με αφηγήματα ισχυρά και προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες και πλήρως κοστολογημένες, που “αγκαλιάζουν” το σύνολο της κοινωνίας, προτάσσοντας το κλειδί της δημιουργίας νέου πλούτου, μέσα από την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη.

Την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος θα κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Το τετράγωνο των δομικών συστατικών είναι, βέβαια, εδώ και καιρό εκπεφρασμένο και έλαβε την πρώτη μεγάλη στήριξη των πολιτών στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Λιγότεροι φόροι και εισφορές. Προσέλκυση επενδύσεων. Δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης. Ασφάλεια για όλους. Σε αυτά τα επίπεδα των πολιτικών της οδού Πειραιώς, που θα έρθουν άμεσα στο προσκήνιο, εφόσον η Νέα Δημοκρατία κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα εστιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί με τις προτάσεις για την καθημερινότητα. Την Παιδεία. Την Υγεία. Και με επίκεντρο το σύνθημα της “αυτοδύναμης Ελλάδας”. Μίας Ελλάδας, δηλαδή, η οποία θα πατάει γερά στα πόδια της, δε θα χρειάζεται τη στήριξη των εταίρων και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου να περάσει στο “αύριο”, αφήνοντας πίσω της την παρατεταμένη κρίση.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον “Ελληνικό Κόσμο”, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα αποτυπώσει και την πλήρη σύνθεση του “γαλάζιου” ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ήδη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ανακοινώσει ότι στην πρώτη θέση θα βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ στη 12η τιμητική θα βρίσκεται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Από εκεί και πέρα, στη 2η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα βρίσκεται η πρώην υπουργός, Μαριέττα Γιαννάκου, σε μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό. Σε εκλόγιμες θέσεις, παράλληλα, θα βρίσκονται ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Γιώργος Γεραπετρίτης. Η πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα έχει… άρωμα γυναίκας, καθώς τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για την επιλογή ενός ανώτατου στελέχους εταιρείας-κολοσσού στο χώρο της τεχνολογίας. 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Με σύνθημα «Ελάτε να φωτίσουμε την Καλλιθέα», ο Φιλαθλητικός Σύλλογος…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel