Πρώτη η Αττική σε εμφάνιση κρουσμάτων με συνωστισμούς σε πλατείες – Άλλοι 11 θετικοί στην Πέλλα (video)

Άλλη μια νύχτα συνωστισμού στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας από κόσμο που θέλει να εκμεταλλευτεί την καλοκαιρία και τις θερμοκρασίες που επιμένουν. Το ίδιο επιμένει και η διασπορά του κορονοϊού που δοκιμάζει τις αντοχές και την προσοχή μας.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα και εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια. Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ισχυρό ωστόσο όλα τα δεδομένα παραμένουν ανοιχτά ακόμη και στο ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων.

«Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, όπως το ωράριο, είναι εύκολο να ελεγχθούν. Θα πρέπει, όμως, να σταθμιστεί το γεγονός ότι αν συμπιεστεί το ωράριο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός, γιατί όλοι θα προσπαθούν να εξυπηρετηθούν σε μικρότερο χρονικό ορίζοντα. Αυτό θα σταθμιστεί από τους ειδικούς και θα μας γίνει η σχετική εισήγηση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οι ειδικοί εισηγούνται πως η γενικευμένη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους θεωρείται ένα μέτρο το οποίο θα ισχύσει σύντομα.

Εν τω μεταξύ, τρεις διοικητικές έρευνες και μία εισαγγελική είναι σε εξέλιξη με σκοπό να εντοπιστούν και βεβαίως να αποδοθούν ευθύνες για τη διασπορά της νόσου στο γηροκομείο «Αττική» στον Αγ. Παντελεήμονα. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στον έλεγχο που διενήργησε στη δομή φροντίδας προχώρησε στη συλλογή και καταγραφή στοιχείων.

«Υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά οφείλεται στη παροχή εργασίας από εργαζόμενο ο οποίος δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία και ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση. Επίσης καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας.» Αναφέρουν. Σημειώνεται ότι κάθε Σάββατο στην οδό Μιχαήλ Βόδα λειτουργεί λαϊκή αγορά και η περιφέρεια τοποθέτησε κορδέλες μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται το γηροκομείο.

διάβασε και αυτό  Ανακοίνωση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ανησυχία επικρατεί και για τα 6 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στην Καρδίτσα.Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε προληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που θα επαναλάβει τα τεστ ενώ μέχρι νεωτέρας κανείς δεν θα μπαίνει ή θα βγαίνει στη συγκεκριμένη δομή.

Διάχυτη είναι η ανησυχία και στη Φλώρινα από τα 114 κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι. Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι και το νοσοκομείο Φλώρινας μετά και το κρούσμα σε εργαζόμενο του.

Έντεκα θετικά κρούσματα στον κορονοϊό προέκυψαν από το σύνολο των 735 rapid tests, που διενήργησαν σήμερα στην Πέλλα 18 κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στους δήμους Αλμωπίας, Σκύδρας, Κρύας Βρύσης και Έδεσσας. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου το ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, δημάρχων της περιοχής, του διοικητή της 3ης ΥΠΕ  Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του διοικητή του νοσοκομείου Έδεσσας καθώς και του αστυνομικού διευθυντή, με σκοπό να εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή. «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με στόχο να εντοπιστεί έγκαιρα και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του ιού στην κοινότητα» ανακοίνωσαν.

Με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον κ. Βρούτση ζητώντας μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους.

Η κυβέρνηση που έκανε νόμο την απλήρωτη εργασία συνειδητά επιλέγει να αφήσει χωρίς κανέναν έλεγχο τους εργασιακούς χώρους. Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων» ανέφερε ο Νασος Ηλιοπουλος.

Πηγή: ert.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με τα κρούσματα του κορονοϊού συνεχώς να αυξάνονται η χώρα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: