App Icon

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσικα στρατεύματα χτύπησαν γυναικόπαιδα

Για ρωσικό χτύπημα κατά φάλαγγας με αμάχους, τη στιγμή που η Ουκρανία βομβαρδίζεται ανελέητα για 17η ημέρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, όταν οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κονβόι πολιτών, που έφευγαν από το χωριό Περέμοχα, στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, και χρησιμοποιούσαν τον ανθρωπιστικό διάδρομο που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, όπως μετέδωσε το Reuters, αυτός είναι και ο λόγος που δεν προχωρούν οι εκκενώσεις πόλεων, ενώ, από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι αρνούνται ότι βομβαρδίζουν αμάχους.

Το φονικό χτύπημα σημειώθηκε χθες, 11 του μηνός, σύμφωνα πάντα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, και στο κονβόι βρίσκονταν μόνο γυναίκες και παιδιά.

Ουκρανικές πηγές: Οι Ρώσοι έδιναν εντολές για πυρά σε αμάχους στο Χάρκοβο
Την ίδια στιγμή, η ουκρανική Κyiv Independent αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας υπέκλεψαν συνομιλίες Ρώσων που αποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έλαβαν εντολές να χτυπήσουν αμάχους, ακόμα και παιδιά, στο Χάρκοβο.

Τα Ηνωμένα Έθνη, υπενθυμίζεται, έχουν ήδη καταγράψει 170 θανάτους στο Χάρκοβο. Πέντε εξ αυτών ήταν παιδιά.

Μισθοφόροι από τη Μέση Ανατολή ενισχύουν τον ρωσικό στρατό

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, που δημοσιεύει συχνά ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο της μάχης, αναφέρει σήμερα πως τα ρωσικά στρατεύματα έχουν δεχτεί μεγάλη πίεση και αυτό οδηγεί τη Μόσχα στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων ενίσχυσης των δυνάμεών της.

Έτσι, πλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφοριών, ο Πούτιν έχει καλωσορίσει στις τάξεις του περί τους 16.000 μισθοφόρους, κυρίως προερχόμενους από τη Μέση Ανατολή. Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως οι τακτικές της Ρωσίας στη χώρα θυμίζουν «εκείνες που χρησιμοποίησε στη Συρία».

διάβασε και αυτό  ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Είναι ώρα για μια Ευρωπαϊκή Νησιωτική Πολιτική»

Επιθέσεις σε πολλές ουκρανικές πόλεις

Το Κίεβο ξύπνησε με τον διαπεραστικό ήχο των σειρήνων σήμερα, 17η ημέρα του πολέμου που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Βασικά σημεία των συγκρούσεων, πλέον, είναι η Μαριούπολη και η πόλη Μικολάγιφ, ενώ τα στρατεύματα της Ρωσίας προελαύνουν προς το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Παρατηρείται περισσότερη κινητικότητα σε αυτό το μέτωπο σήμερα, απ’ ό,τι τις τελευταίες ημέρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον στα 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τις βρετανικές πληροφορίες, ενώ πολλές πόλεις πολιορκούνται και βομβαρδίζονται. Ακόμα, υπάρχουν αναφορές για παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά περίχωρα της Μαριούπολης.

Η Μαριούπολη εξακολουθεί να πολιορκείται, ενώ ο Ζελένσκι είπε σήμερα πως η πρώτη γραμμή της μάχης είναι «παντού». Εξάλλου, μάχες σημειώνονται σε αρκετές ουκρανικές πόλεις, στα δυτικά και τα ανατολικά της χώρας.

Συγκρούσεις καταγράφηκαν και σήμερα σε Χάρκοβο, Μαριούπολη, Μικολάγιφ και Σούμι, ενώ συνεχίζονται οι μάχες στα περίχωρα του Κιέβου και σε αεροπορικές βάσεις της χώρας. Παράλληλα, μία ολόκληρη πόλη, η Βολνοβάχα, καταστράφηκε ολοσχερώς. Αμερικανικές πληροφορίες αναφέρουν πως η Χερσώνα πλέον βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο Κώστας Ζαχαριάδης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel