Πότε πληρώνονται ενοίκια, επίδομα θέρμανσης και επιστρεπτέα προκαταβολή

Sample Codes

Μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει η πρώτη εκταμίευση χρημάτων για το επίδομα θέρμανσης ενώ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν και τα πρώτα κρατικά δάνεια μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 5.

Όπως εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, αυτή την περίοδο γίνεται επεξεργασία των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης και θα ακολουθήσει σχετική υπουργική απόφαση που θα ορίσει την κατανομή των πόρων που θα δοθούν σε όσους έκαναν αγορές καυσίμων. Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 80 έως 650 €.

Όσον αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ο υπουργός τόνισε πως αύριο με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων θα οριστικοποιηθεί ο αλγόριθμος που θα καθορίσει το ύψος των κρατικών δανείων που θα λάβουν όσοι κριθούν δικαιούχοι.

Η εκταμίευση τους θα ξεκινήσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο ο υπουργός απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν θα προβλέπει την μη επιστροφή του 50% των δανείων που θα χορηγηθούν.

Σχετικά με τις δόσεις στις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στις 18 Ιανουαρίου ξεκινούν οι πληρωμές για το ενοίκιο του Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα.

Οι αποζημιώσεις που αφορούν στα ενοίκια Δεκεμβρίου θα καταβληθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου και ο στόχος είναι οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια του Ιανουαρίου να δοθούν έως τα τέλη του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα όλες οι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο ανοίγουν σήμερα θεωρούνται πληττόμενες και πέρα από την μείωση ενοικίου μπορούν να κάνουν χρήση όλων των μέτρων στήριξης όπως αναστολές συμβάσεων κλπ. Η χρηματοδότηση τους από το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχιστεί για όσο κριθεί αναγκαίο.

Facebook Comments
Sample Codes

διάβασε και αυτό  “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”: πότε ξεκινάει η φάση υποβολής των δικαιολογητικών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Οι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ - Πότε θα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!