ΡΕΝΑ ΜΠΙΖΙΟΥ. ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΓΑΝΑ

Η Αλεξανδρουπολίτισσα καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Σαν Αντόνιο κα Ρένα Μπίζιου θα λάβει το Αμερικάνικο βραβείο “BioMedSA Award for health care, bioscience innovation” του 2020 για την εκπληκτική και πρωτότυπη έρευνα της στα βιοιατρικά υλικά (biomaterials) που μπορούν να αντικαταστήσουν ανθρώπινα όργανα, καθώς και για την έρευνα της στην μηχανική των ιστών για την παραγωγή νέων ιστών και οργάνων από τα κύτταρα μας (tissue engineering).

Η κυρία Μπίζιου, που μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και τελείωσε γυμνάσιο και λύκειο στην Ζαρίφειο Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης, επισκέπτεται τον Έβρο σχεδόν καθε καλοκαίρι, αν και φέτος δεν ειναι δυνατόν λόγω του ιού. Η κυρια Μπίζιου είναι μελος της Ακαδημίας Αθηνών, της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ, της Ακαδημίας των Εφευρετών και δυο άλλων διεθνών Ακαδημιών, και έχει λάβει πάνω από 40 διεθνή βραβεία για την ερευνά της. Διδάσκει ακόμη στο Πανεπιστήμιο της στο Σαν Αντόνιο, και δίνει μαθήματα ή μικρά προγράμματα διαλέξεων στο Πανεπιστήμιο Rice στο Χιούστον, στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, στο Πανεπιστήμιο  Κύπρου αλλά και της Κίνας. Το βραβείο που θα της απονεμηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο Τέξας το έχουν πάρει μεγάλα ονόματα των ιατρικών επιστημών όπως ο Bob Langer (2013) του MIT, ο πασίγνωστος εφευρέτης πολλών ιατρικών προϊόντων με πάνω από 1,200 ευρεσιτεχνείες, ο Julio Palmaz (2006) ο εφευρέτης των πρώτων καρδιακών στεντ, ο Dean Kamen (2009) διεθνώς γνωστός εφευρέτης πολλών ιατρικών προϊόντων και συσκευών, ο διάσημος βιολόγος Leroy Hood (2011), και ο Len Pinchuk (2017) του Miami, που ειναι μεγαλος εφευρέτης τεχνητών οργάνων.

Η Ρένα Μπίζιου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Σαν Αντόνιο είναι μεταξύ των νεοεκλεγέντων τακτικών μελών της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ.

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής, πρώην Ινστιτούτο Ιατρικής, ανακοίνωσε την εκλογή των 70 τακτικών μελών και 10 διεθνών μελών κατά την ετήσια σύνοδό της. Η συγκεκριμένη θέση θεωρείται μία από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις στους τομείς της υγείας και της ιατρικής και αναγνωρίζει τα άτομα που έχουν επιδείξει εξαιρετική επαγγελματική επιτυχία και έχουν κάνει τη διαφορά στους τομείς τους.

“Τα νεοεκλεγέντα μέλη μας αποτελούν τους πιο λαμπρούς, πιο ισχυρούς, και παθιασμένους ανθρώπους στον τομέα της υγείας, της επιστήμης, της ιατρικής διεθνώς”, δήλωσε ο Πρόεδρος Βίκτορ J. Dzau. «Είναι στην κορυφή του τομέα τους και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν. Η τεχνογνωσία που θα φέρουν στον οργανισμό μας θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις πιο πιεστικές προκλήσεις που αφορούν την υγεία του σήμερα. Είναι προνόμιό μου να καλωσορίσω αυτές τις εξέχουσες προσωπικότητες της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής».

πηγή e-evros.gr


Related articles

Θέλεις να σώσεις τον εαυτό σου, σήκωσε το σταυρό σου!!!!! ( Στάρετς Ζαχαρίας )

Ο Στάρετς Ζαχαρίας διηγήθηκε ένα περιστατικό, συγκινητικό για το βαθύ περιεχόμενό του, που συνέβη σε κάποιον νέο, τελείως άπειρο από ψεύδος και πονηριά και που διακρινόταν από την παιδική του ηλικία για την αγάπη του προς την αλήθεια. Εδώ φαίνεται η ψυχή ενός καθαρού και τίμιου, αλλά αγράμματου ανθρώπου με πίστη μικρού παιδιού, ακλόνητη και […]

Δέος: Απίστευτα ευρήματα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Δεν σταματά να δίνει… θησαυρούς το θρυλικό ναυάγιο. Ευρήματα όπως οστά, τα οποία πρέπει να αναλυθούν, χάλκινα καρφιά από το πλοίο, καθώς και ένας μπρούτζινος δακτύλιος άγνωστης προς το παρόν χρήσης, είναι μερικά από τα αποτελέσματα της φετινής υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στο εμβληματικό ναυάγιο των Αντικυθήρων. Μιας έρευνας που, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *