Σάββατο 22 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. Διαδικτυακή Εκδήλωση-Συζήτηση – Το 1821 στο ιστορικό του περιβάλλον: αστικές επαναστάσεις και Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στο πλαίσιο των Διαδικτυακών εκδηλώσεων – συζητήσεων για την επανάσταση του 1821 που διοργανώνει η Εργατική Λέσχης Καλλιθέας, συνεχίζουμε την 2η κατά σειρά εκδήλωση – συζήτηση: «Το 1821 στο ιστορικό του περιβάλλον: αστικές επαναστάσεις και Οθωμανική Αυτοκρατορία.”, το Σάββατο 22 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε για να μας μιλήσουν, τον Γιάννη Μηλιό (Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Ε.Μ.Π.) και Αντώνη Χατζηκυριάκου (Ιστορικός του οθωμανικού κόσμου και της Ανατολικής Μεσογείου).

Θα προσπαθήσουμε κατ’ αρχάς να τοποθετήσουμε την Ελληνική Επανάσταση στα σύγχρονα ιστορικά και κοινωνικά περιβάλλοντα μέσα στα οποία αναπτύχθηκε. α) τις αστικές επαναστάσεις που προηγήθηκαν ή εξελίχθηκαν παράλληλα με την Ελληνική Επανάσταση (Αγγλική Επανάσταση, Αμερικανική Επανάσταση, Γαλλική Επανάσταση και Επανάσταση στη Λατινική Αμερική), διερευνώντας τις επιρροές και τις διαφοροποιήσεις που διαμόρφωσαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Επανάστασης του 1821. β) το περιβάλλον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τις οικονομικοκοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν, τις πολιτικές διερευνήσεις που εξελίσσονταν παράλληλα με τις διαδικασίες που οδήγησαν στην Ελληνική Επανάσταση, τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες καθώς και τα άλλα βαλκανικά απελευθερωτικά κινήματα.

https://youtu.be/LOWedco3AsE

https://www.facebook.com/868549836572536/posts/3971012429659579/


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Δημήτρης Κάρναβος 580.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμου Καλλιθέας, μετά τις εξώδικα στις τρεις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Απάντηση

Recommended
Απάνθρωπη πράξη στο Ρέθυμνο. Ένας πατέρας και ο γιος του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: