Σακελλαροπούλου: Ευθεία πρόκληση της ιστορικής μνήμης η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Για «πρόκληση της ιστορικής μνήμης» έκανε λόγο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνοντας θέση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ηχηρή παρέμβαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η οποία έκανε λόγο για «ευθεία πρόκληση της ιστορικής μνήμης».

Χαρακτηριστικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή της το βράδυ της Παρασκευής (10/07) αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου. Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα».Επισημαίνεται ότι η καταδίκη της απόφασης αυτής για την Αγία Σοφία είναι ομόθυμη από τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία εξέδωσαν αιχμηρές ανακοινώσεις.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κυρίως στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Ομήρου,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: