App Icon

Σεισάχθεια ζητά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας… Σεισάχθεια ζητά και ο Τρύφων Μπουγάς

Sample Codes

To άρθρο για την Σεισάχθεια έρχεται πάλι στην επικαιρότητα προκλητικά. Ο Τρύφων Μπουγάς δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, εθνικιστής όπως δηλώνει υποψήφιος βουλευτής Νοτίου Τομέα με τον Κασιδιάρη. Σε άρθρο του με τίτλο Μονόδρομος ή ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ φράση που είχε χρησιμοποίησει και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στρέφεται και αυτός απέναντι στην κυβέρνηση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας όπως αναφέρει γιατί αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι ο Τρύφων Μπουγάς προέρχεται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας όμως εδώ και χρόνια έχει φύγει όπως και πολλοί άλλοι γιατί έχει χάσει τις αξίες της όπως συνηθίζει να αναφέρει. Την έκφραση Σεισάχθεια αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι αναφέρετε και από τον Πάνο Καμμένο τον Δημήτρη Καζάκη τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Τι σημαίνει όμως Σεισάχθεια σ’υμφωνα με το ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ είναι:

Είναι το πρώτο νομοθέτημα του Σόλωνα, που όμως δεν αφορούσε, όπως μερικοί -ακόμα και από τους αρχαίους συγγραφείς- διατείνονται, την εξ ολοκλήρου διαγραφή των χρεών, την οποία απεναντίας απέκρουαν οι ίδιοι οι Σολώνιοι νόμοι, αλλά μόνο την ανακούφιση των καταπιεζόμενων από τους τοκογλύφους οφειλετών. Για το σκοπό αυτό σμίκρυνε την αργυρή δραχμή κατά λίγο περισσότερο από το 1/4, ώστε 100 νέες δραχμές περιείχαν όσο άργυρο είχαν 72,5 παλαιές, ενώ προσάρμοσε επίσης μόνιμα τα μέτρα και τα σταθμά,  ώστε ελαττώθηκαν σε ικανό βαθμό τα χρέη των φτωχών, γι’ αυτό και θεωρήθηκε ότι απάλειψε τις υποθήκες επί των γαιών, υπό την έννοια ότι διευκόλυνε την εξόφληση των χρεών που τις βάρυναν. Άφησε όμως ελεύθερο τον προσδιορισμό του τόκου και απαγόρευσε το έθιμο του «επί τοις σώμασι δανείζεσθαι» (την ενεχυρίαση δηλαδή του σώματος, κάτι που σε αδυναμία πληρωμής μετέτρεπε τον πολίτη σε σκλάβο). Κήρυξε επίτιμους (αποκατέστησε) τους από χρέος ή οποιαδήποτε άλλη αιτία, πλην φόνου και επιβολής στη τυραννίδα, σε ατιμία καταδικασθέντες

Ο όρος είναι σύνθετος από τα αρχαία ελληνικά, από το “σείω” (ταρακουνώ) + “άχθος” (βάρος, χρέος). Ουσιαστικά σημαίνει η “αποτίναξη των βαρών”.

Ας πάμε όμως στο σήμερα… Συγκεκριμένα και στον Μπουγά εκτός των άλλων αναφέρει : Τι θα κάνει η κυβέρνηση, όταν θα έρθει το τρίτο και ίσως πιο βαρύ κύμα κρουσμάτων; Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κατηγορείται από έγκριτους επιδημιολόγους για τσαπατσούλικες δουλειές, στην ενημέρωση που θα έπρεπε να παρέχεται στους ίδιους τους επιστήμονες για τα στοιχεία της λεγομένης πανδημίας. Μάλιστα η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού, σε πρόσφατες δηλώσεις της έθεσε και θέμα διαφάνειας λέγοντας πως «Υπάρχει έλλειψη επαρκούς διαφάνειας τόσο για τα τεστ όσο και για τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, ώστε να βλέπουμε τον δείκτη θετικότητας ανά περιοχή. Εκτιμώ ότι ούτε τα μέλη της επιτροπής (λοιμωξιολόγων) έχουν αυτή την πληροφορία, ούτε τη δυνατότητα να πουν πού να γίνουν τεστ». Είναι φανερό πως παρά τις επιτυχίες που διατυμπάνιζε το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης ΝΔ, πάμε ολοταχώς να βιώσουμε ζοφερές εμπειρίες από την ανικανότητά της να διαχειριστεί την κατάσταση και να δώσει ουσιαστικές λύσεις και το 2021

διάβασε και αυτό  14 συλλήψεις στο hot spot της Θήβας. Εκτεταμένη επιχείρηση της ΑΔ Βοιωτίας.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο θέμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες εσόδων για το κράτος και για την ελληνική οικονομία, έχουν τινάξει την αγορά, στον αέρα. Μπροστά σε αυτή την καταστροφή, η κυβέρνηση αποφάσισε άρον άρον το άνοιγμα των καταστημάτων με ραντεβού, από Δευτέρα 18 του μήνα, αλλά ήδη η ζημιά που έχει δημιουργηθεί, είναι τεράστια.

Η κυβέρνηση, μπροστά στην απειλή του λουκέτου, για τουλάχιστον 70-80.000 επιχειρήσεις, κάτι που θα φέρει έκρηξη στην ανεργία, προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει την εικόνα πως με βάση την πορεία της «πανδημίας» στην χώρα μας, μπορεί δειλά-δειλά να επιστρέψει μια υποτυπώδης κανονικότητα στο λιανεμπόριο.

Αυτή όμως είναι μια αντιφατική προσέγγιση σε σχέση με την τακτική που η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, καθώς όλοι περιμένουν την έξαρση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες.

Μετά το υποτιθέμενο «success story» των πρώτων μηνών, η κυβέρνηση ουδέποτε έλαβε υπόψη της τις φωνές των λιανεμπόρων που ζητούσαν ένα αποτελεσματικό σχέδιο για να προληφθεί το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού, για να μπορέσει η αγορά να στέκεται στα πόδια της, μένοντας ανοικτή για κάποιο συνεχόμενο διάστημα, ώστε να ορθοποδήσει. Καμία μέριμνα και κανένα στρατηγικό σχέδιο, δεν υπήρξε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να ανοιγοκλείνουν επί της ουσίας, χωρίς αντίκρισμα.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση, όταν θα έρθει το τρίτο και ίσως πιο βαρύ κύμα κρουσμάτων; Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κατηγορείται από έγκριτους επιδημιολόγους για τσαπατσούλικες δουλειές, στην ενημέρωση που θα έπρεπε να παρέχεται στους ίδιους τους επιστήμονες για τα στοιχεία της λεγομένης πανδημίας. Μάλιστα η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού, σε πρόσφατες δηλώσεις της έθεσε και θέμα διαφάνειας λέγοντας πως «Υπάρχει έλλειψη επαρκούς διαφάνειας τόσο για τα τεστ όσο και για τα κρούσματα σε κάθε περιοχή, ώστε να βλέπουμε τον δείκτη θετικότητας ανά περιοχή. Εκτιμώ ότι ούτε τα μέλη της επιτροπής (λοιμωξιολόγων) έχουν αυτή την πληροφορία, ούτε τη δυνατότητα να πουν πού να γίνουν τεστ». Είναι φανερό πως παρά τις επιτυχίες που διατυμπάνιζε το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης ΝΔ, πάμε ολοταχώς να βιώσουμε ζοφερές εμπειρίες από την ανικανότητά της να διαχειριστεί την κατάσταση και να δώσει ουσιαστικές λύσεις και το 2021.

διάβασε και αυτό  Σαν Σήμερα 26 Απριλίου 1986: Η καταστροφή του Τσερνόμπιλ.

Με επικοινωνιακές φανφάρες η ΝΔ, δεν θα γλιτώσει τη συντριβή στη συνείδηση του ελληνικού λαού, που θα βιώσει ακόμα πιο δύσκολες μέρες κατά το νέο έτος, με την ανεργία και τα λουκέτα, που θα φέρει η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνη πραγματική λύση είναι η «σεισάχθεια». Θα πρέπει να σβηστούν όλα τα χρέη των επιχειρήσεων, να σβήσουν από παντού, ακόμα και από τον «Τειρεσία», αφού στην πραγματικότητα βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου. Για να επανεκκινήσει η πρωτογενής παραγωγή, η διαγραφή των χρεών και η απεμπλοκή από το σύστημα «Τειρεσία» αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση της αγοράς.

Facebook Comments
Sample Codes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Αποσαφηνίζοντας πως η επιβολή προστίμων έχει στόχο την επιβολή ποινής…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers:
0