Σεισμός στο Άγιο Όρος ημέρα αγρυπνίας Υψώσεως Τίμιου Σταυρού

Μία ακόμα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα ανοιχτά της Χαλκιδικής.

kalitheapress gr

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν το ίδιο με αυτό του σεισμού που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, δηλαδή 22 χιλιόμετρα νότια του όρους Άθως.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο).

ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Σεπ 2019 ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ – ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥΙσχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:50 ώρα Ελλάδος, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με την κ. Χρυσάνθη Βεντούζα, διδάκτορα σεισμολογίας του ΑΠΘ, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά από το Άθως.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στα τρία πόδια της Χαλκιδικής, καθώς και σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί ένας μικρότερος σεισμός στις 21.39 μ.μ, το βράδυ του Σαββάτου, με το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους 4,4 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημίες.

πηγή ΕΡΤ -XANTHINEA

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Έκτακτα μέτρα για την 48η επέτειο Πολυτεχνείου

Απάντηση

Recommended
Πακέτο παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση του κόστους της ενέργειας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: