Σε πλήρη ετοιμότητα οι προετοιμασίες για τους εμβολιασμούς

Η μεταφορά εμβολίων έναντι του κορονοϊού πραγματοποείται, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας, στα νοσοκομεία της Ελλάδας, καθώς αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί υγειονομικών.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για τους εμβολιασμούς υγειονομικών στα νοσοκομεία της χώρας, με τη μεταφορά των εμβολίων να πραγματοποιείται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ήδη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα πρώτα εμβόλια έχουν φτάσει και σε Ηράκλειο, Χανιά και Τρίκαλα.

Στα Χανιά, η μεταφορά των εμβολίων έγινε με ειδικό όχημα του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων θα αρχίσουν το πρωί της Δευτέρας με γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την κλινική COVID.

Εμβόλια έχουν φτάσει και στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, η μεταφορά τους από τον χώρο που φυλάσσονταν, έγινε με την άριστη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία της Αστυνομίας. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει, όπως προβλέπεται, αύριο Δευτέρα στις 08:00 το πρωί.

Εν τω μεταξύ και στα Τρίκαλα ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, θα ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 για το υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του νοσοκομείου.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Πώς θα γίνει η ενημέρωση για αυτούς που ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας για το εμβόλιο

Απάντηση

Recommended
Αν είστε -ή θέλετε να γίνετε- βιβλιοφάγος και δεν προλάβατε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: