Σε τρεις φάσεις ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Xωρίς διακοπή συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Μάλιστα, όπως ανέφερε, σήμερα μέχρι τις 15:00 είχαν γίνει 572 νέοι εμβολιασμοί.

Σε τρεις φάσεις θα διεξαχθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών που ξεκινάει από αύριο ενώ μέχρι τις 15:00 σήμερα έγιναν 572 νέοι εμβολιασμοί σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Από τις 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία» έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 3.779 εμβολιασμοί.

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε, ότι το διάστημα από 4 έως 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας καθώς και στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Σημειώνεται επίσης ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα γίνει σε τρεις φάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, στα εννέα νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς, από αύριο θα προστεθούν ακόμη 42. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν ακόμη 55 και έως τις 12 του μηνός θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Επιπλέον, στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται σταδιακά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου προστίθενται και πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία ενώ ξεκινά και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 100.000 άτομα.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Βόνιτσας, Μοναστηρακίου, Δρυμού, Παλαίρου και Κατούνας

Απάντηση

Recommended
Η καραντίνα και τα κλειστά σχολεία έφεραν αναστάτωση σε γονείς και παιδιά που θα πρέπει να συνυπάρξουν περισσότερες…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: