App Icon

Σοκαριστικές καταθέσεις για το ροζ κύκλωμα με φοιτήτριες: «Δοκίμασε αν σου αρέσει»

Αλλοδαπούς σε χώρες του εξωτερικού αναζητούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν τα παρακλάδια του κυκλώματος μαστροπείας και σωματεμπορίας που εξαρθρώθηκε αλλά και το εάν υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης, τα οποία είχαν αναλάβει τον ρόλο της «στρατολόγησης» και του εντοπισμού γυναικών για να τις εντάξουν στην «επιχείρηση».

Οι μαρτυρίες των κοριτσιών, οι «ταρίφες» των μελών του κυκλώματος, αλλά και οι «μεταφορές» με υπερπολυτελή αυτοκίνητα καταγράφονται λεπτομερώς στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι δράστες είχαν προσελκύσει ακόμη και μία 17χρονη μαθήτρια Λυκείου, η οποία εργαζόταν για το κύκλωμα ορισμένες μέρες, καθώς τις άλλες επέστρεφε στο… σχολείο.

«Καταλίνα», «Νταίζη», «Αντέλ», «Γκόγκα», «Νταϊάνα» και «Κλεοπάτρα»είναι μερικά από τα ονόματα τα οποία είχαν δώσει οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει ένα πάρα πολύ μεγάλο και οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο είχε αρκετά παρακλάδια αλλά και συγκεκριμένους «ρόλους» για το κάθε μέλος, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Η δράση του κυκλώματος, εκτός από τις επιτόπιες παρακολουθήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας, έχει καταγραφεί και σε συνομιλίες των κατηγορουμένων, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, μετά την απαραίτητη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

«Σε μία από αυτές τις συναντήσεις μας μου πρότεινε να παίξω στο καινούργιο βιντεοκλίπ του… και απ’ όσο ξέρω είναι λίγο περίεργα. Ρώτησα περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Ο… μού είπε πως το συγκεκριμένο βιντεοκλίπ θα γυριζόταν σε κότερο και οι κοπέλες που θα συμμετείχαν θα φορούσαν μαγιό. Εγώ δέχτηκα να συμμετάσχω», ανέφερε η ανήλικη «Στέφι» στους αστυνομικούς.

Χαρακτηριστική είναι και μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των κατηγορουμένων:

– Κατηγορούμενος 1: Ελα ρε, τι έγινε; Σε ξύπνησα;

– Κατηγορούμενος 2: Οχι, όχι.

– Κατ. 1: Πουλάκι μου, η μικρή είναι κάτω σ’ εσένα, ε;

– Κατ. 2: Ναι.

– Κατ. 1: Πήγαινε, ξύπνα τη, να φάει τίποτα, να πιει κάνα καφέ, γιατί 18.30 πρέπει να φύγει. Έχει στις 19.00 ραντεβού.

Σε μία άλλη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ κοπέλας και κατηγορουμένου αναφέρεται:

– Κοπέλα: Να σε ρωτήσω κάτι; Εμένα η 1 ώρα είναι 160, ωραία; Το δίωρο γράφει 300.

– Κατηγορούμενος: Ναι, το αφαιρούμε από εμάς. Εντάξει;

– Κοπέλα: Α, το αφαιρείς από το …α! εγώ παίρνω.

– Κατηγορούμενος: Έγινε, κανονικά.

– Κοπέλα: 90 και 90 κανονικά.

– Κατηγορούμενος: Έγινε, έγινε. Ελα…

– Κοπέλα: Α, εντάξει, όπως μου το είχε πει η Αννα.

«Τάσος» και «Δημήτρης»

Χαρακτηριστική είναι και η κατάθεση μίας αλλοδαπής φοιτήτριας, η οποία περιγράφει τον τρόπο προσέγγισης από τον «Τάσο», ο οποίος της πρότεινε να εργαστεί για λογαριασμό του σε ιστοσελίδα που διέθετε, απασχολώντας πάνω από 30 γυναίκες.

«Μεταξύ των επιχειρημάτων που μας ανέφερε προκειμένου να κάμψει τους ενδοιασμούς που είχαμε ήταν ότι τις περισσότερες φορές δεν θα χρειαστεί να κάνουμε έρωτα με τους πελάτες αλλά απλά να συνομιλούμε μαζί τους.

Επιπλέον, μας ανέφερε πως πρέπει να φωτογραφηθούμε γυμνές για λογαριασμό του γραφείου και στις φωτογραφίες δεν θα φαίνονται τα πρόσωπά μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης ήταν πολύ πιεστικός λέγοντάς μας διαρκώς τη φράση: “Δοκιμάστε το και, αν δεν σας αρέσει, το σταματάτε”. Ενώ παράλληλα μας εγγυόταν την ανωνυμία και την ασφάλεια της δουλειάς, την οποία μας παρουσίαζε ως απόλυτα νόμιμη».

Οι ίδιες συζητήσεις με ακόμη ένα άτομο, όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς, ονόματι «Δημήτρης», επαναλήφθηκαν αρκετές φορές. «Μας έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο και μας ζητούσε να συναντηθούμε. Σε κάθε μας συνάντηση προέβαλλε συνεχώς νέα επιχειρήματα, δελεάζοντάς μας διαρκώς με τα χρήματα. Αφού το συζητήσαμε για αρκετό καιρό με τη Γεωργία, σκεφτήκαμε πως θα ήταν μία καλή ευκαιρία ώστε να κερδίσουμε μερικά χρήματα για αρχή, καθώς τόσο εγώ όσο και η Γεωργία δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε τους γονείς μας με τα έξοδα φοίτησής μας.

Έτσι, στις αρχές Ιανουαρίου τηλεφωνήσαμε στον Δημήτρη και του είπαμε πως δεχόμαστε να φωτογραφηθούμε και να απασχοληθούμε ως εκδιδόμενες για λογαριασμό του φίλου του. Τις επόμενες μέρες εγώ, η Γεωργία και ο Δημήτρης μεταβήκαμε με ένα ταξί σε ένα διαμέρισμα, δεν θυμάμαι σε ποια περιοχή, όπου ο Δημήτρης μάς σύστησε τον υπεύθυνο του γραφείου, τον οποίο αποκαλούσε Τάσο. Εκείνος μας εξήγησε τις λεπτομέρειες της δουλειάς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
«Η Αθήνα έχει προβλήματα, το ξέρουμε όλοι αυτό. Το θέμα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel