Στέλιος Πέτσας: Πριν τις 27 Απριλίου η ανακοίνωση για άρση των περιοριστικών μέτρων.

Εχθρό» χαρακτήρισε τον συνωστισμό ο Στέλιος Πέτσας, εξηγώντας παράλληλα ότι αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση δεν θέλει συγκεντρώσεις ατόμων το Πάσχα.

πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τους φόβους για συγκεντρώσεις πιστών έξω από ναούς τις επόμενες ημέρες και το ενδεχόμενο παρεμβάσεων από την αστυνομία, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως «δεν είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος».

«Βασιζόμαστε στην πειθώ. Δεν μπορεί για τους λίγους παραβατικούς να την πληρώσουμε όλοι» σημείωσε, και συμπλήρωσε:

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και ημέρες, κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού, να επεξεργαζόμαστε το σενάριο μιας αργής, σταδιακής και μακρόσυρτης αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. Για όλα αυτά, πριν από τις 27 Απριλίου, οπότε λήγουν οι ισχύοντες περιορισμοί, θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί. Αυτή θα είναι πιο δύσκολη διαδικασία σε σχέση με τον περιορισμό στις μετακινήσεις, καθώς πρέπει να πειστούν κάποιοι ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους μια εβδομάδα παραπάνω σε σχέση με το να κλειστούν όλοι στο σπίτι τους».

Ερωτηθείς για τη λειτουργία των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και εμείς».

«Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο» τόνισε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας:

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που αφορά την μείωση μισθών ή συντάξεων», τόνισε ο κ. Πέτσας αναφορικά με τις προβλέψεις για βαθιά ύφεση και τα μέτρα που θα απαιτηθούν για την ανάταξη της οικονομίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε παράλληλα, τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές» ξεκαθάρισε ο ίδιο, προσθέτοντας ότι μέχρι τον Φεβρουάριο συνέχιζε το πρόγραμμά της για την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει.

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η φίλη μου η Μαρίνα ποστάρει (πώς λέμε: ποζάρει) με…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: