Σταύρος Θεοδωράκης Δωρεά 200.000€ για δύο κρεβάτια ΜΕΘ στο Αττικό.

Μπορεί το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη να έχει αναστείλει από πέρυσι το Νοέμβριο επισήμως τη λειτουργία του, ωστόσο ο δημοφιλής δημοσιογράφος και πρώην πολιτικός αρχηγός δεν έμεινε ασυγκίνητος μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού.

Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια δωρεά ύψους 200.000 ευρώ με στόχο τη δημιουργία δύο κλινών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Αττικού” νοσοκομείου στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής του Ποταμιού ζήτησε να μην δοθεί δημοσιότητα στην κίνησή του αυτή, αλλά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας του εξήγησε ότι για λόγους διαφάνειας πρέπει να ανακοινωθεί.

Τα χρήματα εκταμιεύτηκαν στις αρχές της εβδομάδας προς τον ΙΦΕΤ.

Είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του Ποταμιού που αποφάσισε να ενισχύσει την προσπάθεια της χώρας αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η δέσμευση του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν ότι τα λεφτά που θα παίρνει το Ποτάμι μέχρι τις ευρωεκλογές του 2024 – μέχρι τότε δικαιούται χρηματοδότηση, καθώς είχε λάβει ποσοστό 1,5% το 2019 – θα ενισχύουν επιμορφωτικούς σκοπούς καθόσον η πολιτική του λειτουργία έχει ανασταλεί, αλλά τώρα όλα αλλάζουν και προέχει η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη

Ποτάμι δωρεά

Η απάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

Ποτάμι δωρεά
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ανοιχτά είναι σήμερα Μεγάλο Σάββατο σούπερ μάρκετ και καταστήματα ενώ…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: