Σταύρος Θεοδωράκης Δωρεά 200.000€ για δύο κρεβάτια ΜΕΘ στο Αττικό.

Μπορεί το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη να έχει αναστείλει από πέρυσι το Νοέμβριο επισήμως τη λειτουργία του, ωστόσο ο δημοφιλής δημοσιογράφος και πρώην πολιτικός αρχηγός δεν έμεινε ασυγκίνητος μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού.

Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια δωρεά ύψους 200.000 ευρώ με στόχο τη δημιουργία δύο κλινών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Αττικού” νοσοκομείου στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής του Ποταμιού ζήτησε να μην δοθεί δημοσιότητα στην κίνησή του αυτή, αλλά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας του εξήγησε ότι για λόγους διαφάνειας πρέπει να ανακοινωθεί.

Τα χρήματα εκταμιεύτηκαν στις αρχές της εβδομάδας προς τον ΙΦΕΤ.

Είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του Ποταμιού που αποφάσισε να ενισχύσει την προσπάθεια της χώρας αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η δέσμευση του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν ότι τα λεφτά που θα παίρνει το Ποτάμι μέχρι τις ευρωεκλογές του 2024 – μέχρι τότε δικαιούται χρηματοδότηση, καθώς είχε λάβει ποσοστό 1,5% το 2019 – θα ενισχύουν επιμορφωτικούς σκοπούς καθόσον η πολιτική του λειτουργία έχει ανασταλεί, αλλά τώρα όλα αλλάζουν και προέχει η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη

Ποτάμι δωρεά

Η απάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια

Ποτάμι δωρεά

Related articles

Σαν Σήμερα 18 Μαρτίου

Σαν Σήμερα 18 Μαρτίου γυρίζοντας το χρόνο πίσω σύμφωνα με τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ Η Ρωμαϊκή Σύγκλητος ακυρώνει τη διαθήκη του Τιβέριου και ανακηρύσσει αυτοκράτορα τον Καλιγούλα. 1229 – Κατά τη διάρκεια της ΣΤ΄ Σταυροφορίας, ο Φρειδερίκος Β΄ Χοενστάουφεν ανακηρύσσει τον εαυτό του βασιλιά της Ιερουσαλήμ. 1241 – Οι Μογγόλοι συντρίβουν τα πολωνικά στρατεύματα στην Κρακοβία και […]

Τιτάν και Δημόκριτος συνεργάζονται για την προώθηση της επιστήμης και της καινοτομίας

Το Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Πρόγραμμα «Ντόκτορ Γουάι? Και οι Υπερδυνάμεις της επιστήμης» παρουσιάζουν έως τις 10 Απριλίου 2020 στην Ελευσίνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», ο ΤΙΤΑΝ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Ο σχεδιασμός και η επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος ανήκουν στο Γραφείο Εκπαίδευσης του «Δημόκριτου». Πρόκειται για μια περιήγηση στον κόσμο της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *