Στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα, το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Next e.GO Mobile!

Η γερμανική εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ξαφνικά, ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμφωνία με τα Σκόπια, για την κατασκευή μονάδας παραγωγής, αντίστοιχης με εκείνη στην Βουλγαρία.

 

Η Next.e.Go Mobile, εταιρεία που θα κατασκεύασε μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα, ανακοίνωσε επίσημα πως μετά το μικρό εργοστάσιο που θα κατασκευάσει στην Βουλγαρία το 2024, θα προχωρήσει στην ανέγερση και ενός δεύτερου παρόμοιου μεγέθους στα Σκόπια.

 

Σύμφωνα με τη σελίδα newsauto.gr, το νέο εργοστάσιο στα Σκόπια, θα ξεκινήσει να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2024 και θα έχει ένα μέγιστο ρυθμό παραγωγής έως τα 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο. Θα βρίσκεται κοντά στην πόλη Τέτοβο και θα απασχολεί 900 άτομα.

«Η στρατηγική μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη βασίζεται στην εκτίμησή μας για το ανταγωνιστικό και ελκυστικό επενδυτικό κλίμα της περιοχής», δήλωσε ο Ali Vezvaei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της e.GO, στην σχετική εκδήλωση που έγινε στο Τέτοβο.

 

kalitheapress gr

 

Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Demitar Kovacevski, μίλησε μεταξύ άλλων για «…την σημαντικότητα της συμφωνίας για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο Τέτοβο, αλλά και γενικότερα την ενίσχυση που έχει αυτή η επένδυση για τη χώρα».

kalitheapress gr

 

 

 

 

 

 

πηγή: newsauto.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Πιερρακάκης: Νέο Νομοσχέδιο για Drones, Τεχνητή Νοημοσύνη και Μικροδορυφόρους

Απάντηση

Recommended
  Η στάθμη των υδάτων μιας από τις μεγαλύτερες πλωτές…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: