Στην Θράκη η Ντόρα Μπακογιάννη

“Είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύσκεψη με τους οικονομικούς φορείς της Ροδόπης. Μια σύσκεψη στην οποία βάλαμε κάτω αναλυτικά το μέλλον και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ροδόπης και της Θράκης.» δήλωσε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, η κα Ντόρα Μπακογιάννη μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Κομοτηνή παρουσία των μέλλων της Επιτροπής βουλευτών: Ε. Στυλιανίδη, Δ. Χαρίτου, Ιλχάν Αχμέτ, Γ. Δελή και των προέδρων: Ν. Αγγελίδη, Α. Γραβάνη, Κική Κωνσταντινίδου, Α. Βαφειάδη, Ι. Φραντζή.

kalitheapress gr

«Καταλήξαμε σε ορισμένους βασικούς άξονες, οι οποίοι θα συζητηθούν αναλυτικά στην επιτροπή έτσι ώστε οι προτάσεις της επιτροπής να έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που είχαμε σήμερα με τους διάφορους αναπτυξιακούς Νόμους που έχουν κατατεθεί.” τόνισε η κα Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι «όλες οι προτάσεις πρέπει να είναι σύμφωνες με το Ευρωπαϊκό δίκαιο , με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.» «Στόχος», όπως εξήγησε η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής« να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τέτοιου είδους κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις οι οποίες υπάρχουν στη Θράκη να έχουν πραγματικό μέλλον και καλή προοπτική.»
Η κα Μπακογιάννη ερωτηθείσα σχετικά σημείωσε «Άκουσα ορισμένες ενδιαφέρουσες ιδέες οι οποίες όμως χρήζουν επεξεργασίας. Πάντοτε ακούς και μαθαίνεις κάτι και υπήρξαν πραγματικά κάποιες ιδέες οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες και θα τις επεξεργαστούμε στην Αθήνα.» για να διευκρινίσει ότι «Η Επιτροπή δεν κρίνει το μέλλον του τόπου, συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις έτσι ώστε να προταθούν κάποιες πολιτικές οι οποίες να διευκολύνουν ένα μέλλον το οποίο μετά βεβαιότητος είναι καλό διότι σήμερα ο κόσμος αλλάζει προς μια κατεύθυνση που θα αναδειχθεί η σημασία της Θράκης ακόμη περισσότερο από ότι παλιότερα.»

Στην επίσκεψη που είχε κάνει πριν στην Αλεξανδρούπολη η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είχε αναφερθεί στο λιμάνι αλλά και στο χρονοδιάγραμμα των δύο χρόνων που θέτει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη “Είναι βέβαιο ότι το λιμάνι είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης και η στήριξη του λιμανιού είναι το πρώτο μέλημά μας και βεβαίως οι περαιτέρω υποδομές οι οποίες χρειάζονται και πρέπει να ολοκληρωθούν”, δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε το πρωί στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Κώστα Χατζημιχαήλ και Κώστα Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα.

διάβασε και αυτό  Εξαρθρώθηκε σπείρα με πάνω από 232 κλοπές αυτοκινήτων

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης που είχε το μεσημέρι, με τον πρόεδρο και μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, η πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμες τις συναντήσεις με τους επικεφαλείς του Επιμελητηρίου και του Ο.Λ.Α.

Αναφορικά με τη συζήτηση στο Επιμελητήριο Έβρου, μίλησε “για μία σε βάθος ενημέρωση”, η οποία έγινε στα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής “για τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται στην αναπτυξιακή προσπάθεια για τη Θράκη, τα θέματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως ν’ αντιμετωπιστούν ως προτάσεις της Διακομματικής Επιτροπής και γενικότερα τα θέματα τα οποία αφορούν ευρύτερες οικονομικές πολιτικές που πρέπει ν’ ασκηθούν”.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της Διακομματικής Επιτροπής, ολοκλήρωσης του αναπτυξιακού σχεδιασμού για τη Θράκη και έναρξης υλοποίησής του, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι “… ο πρωθυπουργός μας έχει δώσει έξι μήνες” και συνέχισε: “Για να έχετε μία σύγκριση, η προηγούμενη Επιτροπή για τη Θράκη έκανε δύο χρόνια. Εμείς λοιπόν έχουμε ένα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Ο λόγος είναι προφανής. Είναι ότι ο πρωθυπουργός θέλει από τη Διακομματική, ει δυνατόν, ένα πόρισμα το οποίο να υποστηρίζεται απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το οποίο να έχει την ιεράρχηση των στόχων στο οικονομικό και στο θεσμικό επίπεδο. Αυτή θα είναι η προσπάθειά μας, να ολοκληρώσουμε μέσα σε έξι μήνες”. Ειδικότερα ως προς την λειτουργία της Επιτροπής εξήγησε ότι “αυτή τη στιγμή λειτουργεί μία πλατφόρμα, η οποία άνοιξε για προτάσεις και στόχος είναι, επειδή ακριβώς έχουμε το πρόβλημα του κορονοϊού, να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται”. “Υποχρεωτικά θα είμαστε διαδικτυακά, με φορείς οι οποίοι θέλουνε να καταθέσουνε προτάσεις, οι οποίες είναι στη διάθεση όλων των μελών, όλων των βουλευτών της Επιτροπής”, ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν δύο ομάδες εργασίας, μία ομάδα για τα οικονομικά και μία για τα θεσμικά, η οποία συνεργάζεται με τα υπουργεία συγκεντρώνοντας στοιχεία τα οποία και προτεραιοποιεί. “Βεβαίως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του εξαμήνου, κάποια θέματα που φτάνουν στην επιτροπή και μπορούμε να τα λύσουμε δεν θα περιμένουμε το πόρισμα, θα τα λύνουμε όποτε και όπως μπορούμε”, επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

διάβασε και αυτό  Χειροπέδες σε 25χρονο για βιασμό γυναίκας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, δήλωσε: “Πιστεύουμε στη Διακομματική Επιτροπή, ότι πραγματικά μετά τη δεκαετή παρατεταμένη κρίση και της πανδημίας, ότι με στόχευση την ανάπτυξη και τον άνθρωπο, όπως κι εμείς ως Επιμελητήριο Έβρου έχουμε προτάξει…, θα βγει ένα ενιαίο πλαίσιο για τη Θράκη, γενικότερα για την Περιφέρειά μας, το οποίο πραγματικά θ’ ανατάξει τις επιχειρήσεις και θα έχουμε ένα καλύτερο, ένα θετικό αποτέλεσμα στα επόμενα χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι και συγχαίρουμε τον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν στη Διακομματική Επιτροπή και μόνο θετικά έχει να περιμένει η περιοχή μας…”.

Λόγω της πανδημίας την κ. Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στη Θράκη, συνόδευαν μόνο τα τοπικά μέλη της Διακομματικής Επιτροπής, ήτοι οι βουλευτές Έβρου της Ν.Δ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης και η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

“Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον Έβρο με όλες τις δυνάμεις”

Νωρίτερα, προσερχόμενη στο Επιμελητήριο Έβρου, και επ’ αφορμή της παρουσίας στην είσοδο του Επιμελητηρίου, του δημάρχου Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκου και δημοτών, οι οποίοι της εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μετακίνησης της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και το κλείσιμο του Στρατοπέδου “Δελαγραμμάτικα”, στον οικισμό του Προβατώνα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: “Εσείς ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση και το έχει αποδείξει, τον Έβρο τον στηρίζει με όλες τις δυνάμεις. Το απέδειξε και αυτή τη στιγμή θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη ένταση”.

Διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας, “τα στρατόπεδα μένουν, ενισχύονται με κόσμο, περισσότερο κόσμο….Η βασική αλλαγή στη δομή, είναι διοικητικής φύσεως… Εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις εισηγήσεις τους..”, σημείωσε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας την επίσκεψη στον Έβρο, εντός του επόμενου 15νθημερου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, από τους οποίους θα έχει η δημοτική Αρχή τη δυνατότητα ενημέρωσης και επιβεβαίωσης, ότι ο σχεδιασμός αφορά την περαιτέρω ενίσχυση και όχι την αποδυνάμωση του Έβρου.

διάβασε και αυτό  Πέρασε με 158 «ναι» ο προϋπολογισμός -Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσε η Βουλή

Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη μάλιστα κάλεσε τον δήμαρχο Σουφλίου με ολιγομελή αντιπροσωπεία, να συζητήσουν το θέμα, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης της Επιτροπής με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλο Τοψίδη.

Σημειώνεται πως σήμερα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο κλεισίματος του στρατοπέδου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, να μην λειτουργήσει το δημοτικό κατάστημα Τυχερού και η αποχή των μαθητών από τις σχολικές μονάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Φώτο: Στιγμιότυπα από την συνάντηση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου-ΑΠΕΜΠΕ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ήταν σαν σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 όταν τρεις…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: