Στη μοναδική τελετή για την παρουσίαση του νέου φωτισμού της Ακρόπολης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην τελετή παρουσίασης του έργου αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πνύκα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου.
Τη μελέτη για το φωτισμό της Ακρόπολης επιμελήθηκε η καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ. Το έργο ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ακρόπολης και πραγματοποιήθηκε με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το μοναδικό φως της Ακρόπολης εκπέμπει
πανανθρώπινο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της Αττικής, της Ελλάδας μας σε όλο τον κόσμο. Σήμερα η συγκίνηση και η περηφάνια όλων των Ελλήνων διαπέρασαν τα σύνορα της χώρας και άγγιξαν κάθε πολίτη του κόσμου.
Η Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς, σήμερα «σκέπασε» με το μοναδικό της φως κάθε δυσκολία και μας ξαναθύμισε ότι θα στέκει για πάντα αγέρωχη, ρίχνοντας τη σκιά της στην Αττική μας, τον τόπο όπου γεννήθηκαν διαχρονικές αξίες, όπως η Δημοκρατία και μεταλαμπαδεύθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά την Υπουργό Πολιτισμού και
Αθλητισμού Λ. Μενδώνη για την πρωτοβουλία να γίνει αυτό το μοναδικό έργο, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Α. Παπαδημητρίου για τη γενναιόδωρη χορηγία και την υλοποίηση του έργου και όλους όσους εργάστηκαν γι΄αυτό το μοναδικό θέαμα.

kalitheapress gr

kalitheapress gr

kalitheapress gr

kalitheapress gr

kalitheapress gr

kalitheapress gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: