App Icon

Στον ρυθμό των Καταλήψεων και για τα rafale από την Συντονιστική των Μαθητών

Καταλήψεις και κορονοϊός έχουν βάλει “λουκέτο” σε σχεδόν 300 σχολεία σε όλη τη χώρα. Περίπου 200 σχολικές μονάδες υπολογίζεται ότι βρίσκονται υπό κατάληψη με τα αιτήματα των μαθητών να ποικίλουν: Κάποιοι προτάσσουν το OXI ΣΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν να φορούν μάσκες αλλά ζητούν να μειωθεί τόσο ο αριθμός των μαθητών στην τάξη όσο και η ώρα διδασκαλίας, αλλά να αυξηθεί ο χρόνος των διαλειμμάτων και να μάθουν πως ακριβώς θα γίνονται εκδρομές. Στην Καλλιθέα αυτήν την στιγμή τελούν υπό κατάληψη το 3ο και 2ο λύκειο και 13ο γυμνάσιο

Σε όλες τις περιπτώσεις προτάσσονται αιτήματα όπως διορισμοί εκπαιδευτικών, αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, ενώ το Συντονιστικό των μαθητών, με σαφές κομματικό στίγμα, εντάσσει στα αιτήματά του τη μη αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale για να διατεθούν τα αντίστοιχα χρήματα για την Παιδεία συγκεκριμένα αναφέρουν:

ΝΕΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ!

Αναρτήθηκε στις 23 Σεπτέμβριος, 20201. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ2. Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ3. ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ- ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ4. ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ-  ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ- ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ5. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΟΙ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ- ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ6. ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ- ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ,  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΟΛΙΑ!7. ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ- ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΣ8. ΜΕ ΜΑΣΚΑ- ΠΑΓΟΥΡΙΝΟ, ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ- ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!9. ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!10. ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ- ΔΙΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!11. ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ- ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΛΕΣ- ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!12. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ- ΦΕΡΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!13.ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ- ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ!14. ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ- ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ!15. Και ένα τραγουδιστό…Δασκάλους δεν μας φέρατε καινούριουςΗ μάσκα ήταν αλεξίπτωτοΣε λίγο τα σχολεία μας θα μοιάζουνΜε τα βαγόνια του μετρόΑντί να στείλετε εισαγγελέαΝα στείλετε και άλλους καθηγητέςΝα βρείτε και άλλες αίθουσες καινούριεςαυτά ζητάνε οι μαθητέςΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!

διάβασε και αυτό  Κλειστά η Ανοιχτά τα μαγαζιά μιλούν οι καταστηματάρχες

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 10:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Αναρτήθηκε στις 22 Σεπτέμβριος, 2020

Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη “με το καλημέρα” σε κινητοποιήσεις. Οι πρώτες μαθητικές πορείες είναι γεγονός.

Τα αιτήματα που ενώνουν εμάς τους μαθητές σε όλη τη χώρα είναι ΔΙΚΑΙΑ! Δεν κινητοποιούμαστε , όπως μας κατηγορούν, έτσι- χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Σε αντίθεση με αυτό, κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μας επέβαλε να δώσουμε φέτος εξετάσεις με τον κόφτη της Τράπεζας Θεμάτων.

Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!

διάβασε και αυτό  Ανδρέας Κάλβος – Επαναστάτης, ποιητής, δάσκαλος

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Εισαγγελείς, ορισμένοι διευθυντές και άλλα στελέχη της κυβέρνησης να σταματήσουν εδώ και τώρα να προσπαθούν να μας τρομοκρατούν. Δημοσιογράφοι στα κανάλια διαστρεβλώνουν τα αιτήματα μας, μας παρουσιάζουν ως “αρνητές της μάσκας”. Εμείς ξέρουμε πως ο σκοπός του αγώνα μας είναι δίκαιος και για αυτό θα τον συνεχίσουμε. Εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν και πρέπει να είναι στο πλευρό μας.

Δε μασάμε και απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  • Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  • Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
  • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
  • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Καλούμε όλους τους μαθητές σε κάθε σχολείο να οργανώσουμε συντονισμένα την αγωνιστική μας απάντηση. Παντού σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Αθήνα να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται η φωνή των μαθητών!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ…ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Οι περισσότερες καταλήψεις είναι σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Αχαΐας και Μαγνησίας.

Πέτσας: Πρόβλημα για την υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις

“Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορονοϊό χωρίς εξαιρέσεις”, σχολίασε για τις μαθητικές καταλήψεις, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

διάβασε και αυτό  Οι 15 παραλίες της Αττικής με Γαλάζιες Σημαίες

Βατόπουλος: Πρόβλημα αν τα παιδιά είναι στις καταλήψεις χωρίς μάσκες

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Aλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολιάζοντας στο Mega το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία ανέφερε ότι υπάρχει προβληματισμός καθώς στις καταλήψεις οι μαθητές συγχρωτίζονται χωρίς μέτρα προστασίας. “Καθώς το νόσημα μεταδίδεται με τα σταγονίδια, αν τα παιδιά είναι σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση χωρίς μάσκες, τότε υπάρχει πρόβλημα” είπε ο κ. Βατόπουλος.

Ραγδαία αύξηση στα κλειστά σχολεία από τον κορονοϊό: 94 σε όλη την Ελλάδα

Η ανανεωμένη λίστα του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει 94 κλειστά σχολεία και τμήματα σχολικών μονάδων σε όλη την επικράτεια, περίπου μία εβδομάδα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα περισσότερα από αυτά εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Σημειώνεται ότι κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του ιού.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν έως 1η Οκτωβρίου το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας, έως 29-09-2020 το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως τη 2α Οκτωβρίου το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Για πρώτη φορά, συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Υπουργού…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel