Στον ΣΥΡΙΖΑ μετρούν αντίστροφα για πρόωρες εκλογές – H προετοιμασία του Αλέξη Τσίπρα

Βέβαιοι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη ευκαιρία, θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό τον λόγο ήδη κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Νεολόγος Πατρών» θεωρήθηκε προεκλογικό σήμα στην Κουμουνδούρου. «Η καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης φέρνει ξανά τη χώρα σε δυσμενέστατη κατάσταση.

Καταφέραμε το 2018 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, τιμώντας τις θυσίες και τη σκληρή προσπάθεια των Ελλήνων. Όμως σήμερα, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Νέα Δημοκρατία μας φέρνει ξανά στο χείλος της καταστροφής.

Είναι ίδιον της Δεξιάς να προσπαθεί να αποδρά από τις ευθύνες της όταν τα κάνει μπάχαλο. Επομένως, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι οι εξελίξεις μετά τον ανασχηματισμό –τον οποίο χαρακτήριζαν προεκλογικό– επιβεβαιώνουν την εκτίμησή τους ότι ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για πρόωρες κάλπες.

Υπογραμμίζουν την επίσπευση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης την οποία εντάσσουν στους προεκλογικούς σχεδιασμούς του Κ. Μητσοτάκη, ενώ δεν διαφεύγουν της προσοχής τους και ορισμένες κινήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε μια σειρά από περιφέρειες.

Παράλληλα, η εκτίμηση που επικρατεί στα υψηλότερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, υπό το βάρος των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και των χειρισμών της, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε «μνημονιακού χαρακτήρα» επιλογές.

Ως εκ τούτου, πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει προηγουμένως να επιχειρήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

H τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

Η τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται στους εξής άξονες: Επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αλλά προσεκτικές κινήσεις στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Παράλληλα, προσπάθεια να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι στα εσωκομματικά και προσεκτική προσέγγιση στο ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, συγκρότηση συμμαχιών με κοινωνικές ομάδες και κυρίως τη μεσαία τάξη και εξεύρεση «ελκυστικών υποψηφιοτήτων» για στελέχωση των ψηφοδελτίων.

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Μέχρι την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 συνεχίζονται οι περιορισμοί στις…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!