Στον Τσάρο Νικόλαο Β’ και την οικογένεια Ρομανόφ ανήκουν τα λείψανα που βρέθηκαν στο Εκατερίνμπουργκ

Τέλος σ’ ένα μυστήριο δεκαετιών έδωσε η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοινώνοντας ότι τα λείψανα και τα οστά που βρέθηκαν σε δάσος κοντά στο Εκατερίνμπουργκ της κεντρικής Ρωσίας ανήκουν στον τσάρο Νικόλαο Β΄και μέλη της οικογένειάς του.

Από το 2015 που έγινε η εκταφή των οστών, η επιτροπή διεξήγαγε συνολικά 37 διαφορετικές ιατροδικαστικές εξετάσεις για να καταλήξει στη χθεσινή ανακοίνωση.

«Βάσει των ειδικών μοριακών-γενετικών ευρημάτων, τα λείψανα των δύο ανθρώπων, που ανακαλύφθηκαν το καλοκαίρι του 2007 κοντά στον τόπο ταφής εννέα άλλων θυμάτων, ανήκουν στην κόρη και τον γιο του Νικολάου και της Αλεξάνδρας Ρομάνοφ.

Η βιολογική συγγένεια με τους δύο γονείς έχει ταυτοποιηθεί τόσο για την Αλεξέι όσο και για τη Μαρία», δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα Izvestia η εμπειρογνώμων Μαρίνα Μολόντσοβα.

Η έρευνα συνεχίζεται για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της τελευταίου τσάρου της Ρωσίας και της οικογένειάς του.

Το μύστηριο με τα λείψανα των τελευταίων μελών της δυναστείας των Ρομανόφ

Ο τσάρος Νικόλαος Β΄, η γεννημένη στη Γερμανία σύζυγός του Αλεξάνδρα Φεοντόροβνα και τα πέντε παιδιά του – Αναστασία, Μαρία, Τατιάνα, Όλγα και Αλεξέι – εκτελέστηκαν από τους Μπολσεβίκους το 1918 στη διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Το 1981 η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κατέταξε τον τσάρο Νικόλαο στο μαρτυρολόγιό της.

«Οι αναλύσεις μας διαψεύδουν την εκδοχή ότι οι σοροί των θυμάτων καταστράφηκαν με θειικό οξύ και στη συνέχεια αποτεφρώθηκαν», είπε η εκπρόσωπος της ερευνητικής επιτροπής, Αλεξάντρα Ρομανόβα στην Izvestia.

Tα οστά του Νικολάου Β, της συζύγου και των παιδιών τους εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το 1979σε έναν ομαδικό τάφο κοντά στο Αικατερίνενμπουργκ, αν και η ανακάλυψη αποκαλύφθηκε το 1991. Δύο χρόνια αργότερα, ερευνητές άνοιξαν και πάλι την υπόθεση της δολοφονίας των Ρομανόφ για να ταυτοποιήσουν τα οστά, και την έκλεισαν το 1998.

Ωστόσο, το 2007 η υπόθεση άνοιξε εκ νέου όταν νέα στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια, με τα οστά των δύο παιδιών του Νικολάου ΙΙ, η μεγάλη δούκισσα Μαρία και ο Αλεξέι να έχουν εντοπιστεί, οι οποίοι υπέφεραν από αιμορροφιλία.

Πηγή: romfea.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το Σάββατο 18 Ιουλίου το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: