Στο Άγιο Όρος ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών (pics)

Πέρασε το κατώφλι της Μονής Βατοπεδίου, της Μονής Ξενοφώντος και της Μονής Σταυρονικήτα

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Σάμιουελ Μπράουνμμπακ, πρεσβευτής των ΗΠΑ για ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου. Οι δύο τους συζήτησαν για την ιστορία του Μοναστηριού, το έργο του και τον ρόλο του στη διατήρηση και αναζωογόνηση των ισχυρών συνδέσεων της Μονής με την Κοινότητα των ΗΠΑ. 

Λίγο αργότερα ο κ. Μπράουνμμπακ επισκέφτηκε και την Μονή Ξενοφώντος και τον ηγούμενο Αλέξιο ευχαριστώντας τον για την προσπάθειά του να του μεταδώσει την πνευματική σημασία της μοναστικής ζωής στο Άγιο Όρος, υπογραμμίζοντας παράλληλα τους παραδοσιακούς δεσμούς με το Πατριαρχείο. 

«Τιμή μου που πέρασα το χρόνο μου στο ιερό βουνό Άθω. Μια σημαντική θέση  για τον Χριστιανισμό, και ιδιαίτερα τον ορθόδοξο κόσμο. Αισθάνθηκα τόσο ευτυχής που επισκέφτηκα τρία μοναστήρια» δήλωσε ο κ. Μπράουνμμπακ μετά την επίσκεψή του.

Μία μέρα νωρίτερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ  εκφράζοντας την ισχυρή υποστήριξη του για την δημιουργία του νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.
 
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (6.5) ο Σάμιουελ Μπράουνμμπακ πέρασε και την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συναντώντας τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμο.

Στο Άγιο Όρος ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών (pics)
Στο Άγιο Όρος ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών (pics)

πηγή: https://www.ethnos.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Θεαματικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλαγές που…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: