fbpx
13 °C Athens, GR
6 Δεκεμβρίου 2020

 Στο επίκεντρο βρίσκεται το…κακό παιδί της ΕΕ που είναι η Ιταλία

 Στο επίκεντρο βρίσκεται το…κακό παιδί της ΕΕ που είναι η Ιταλία.

Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης, Σαλβίνι, δεν ακολουθεί πιστά την κεντρική πολιτική της ΕΕ, με αποτέλεσμα να δέχεται σκληρή κριτική από τους ηγέτες της αλλά και από μια πολύ μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η Ελλάδα. Το..καλό παιδί της ΕΕ, που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες. Για την υπακοή της, δεν θα…περικοπούν οι συντάξεις και άλλο. Είμαστε τόσο καλοί, που θα μας επιτρέψουν να…πάρουμε και μερικά θετικά μέτρα.

Μιλάμε δηλαδή, για μια κατάσταση περίεργη. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι το Εθνικό Κράτος που χτίζει ο Σαλβίνι, δέχεται πολλά πυρά.

Διαβάζουμε στα dikaiologitika:

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ένα από τα ζητήματα θα είναι και η πρώτη έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης, η συζήτηση για τη χώρα μας δεν θα είναι διεξοδική, καθώς μεγαλύτερη σημασία για το Eurogroup θα έχει η επόμενη έκθεση της Κομισιόν στις αρχές του 2019.

Με βάση αυτήν την έκθεση, θα αποφασιστεί (τον Φεβρουάριο) η επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs), υπό την αίρεση ότι τηρείται η «μεταρρυθμιστική διάθεση».

Για το σχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε πως δεν αναμένεται συζήτηση, καθώς η Ελλάδα είναι μεταξύ των κρατών τα σχέδια των οποίων έχουν κριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «συμβατά» με τους κανόνες της ευρωζώνης (σ.σ. γεγονός που σημαίνει ότι ακυρώνεται η μείωση των συντάξεων και θα εφαρμοστεί και το πακέτο των θετικών μέτρων).

Σχόλιο el: Το καλό παιδί της ΕΕ η Ελλάδα, έχει έναν προϋπολογισμό συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ. Μας το λένε ξεκάθαρα: Σας λέμε μπράβο, επειδή είστε τα υποχείριά μας και σαν δώρο θα σας….επιτρέψουμε να μην περικόψετε και άλλο τις συντάξεις (προς το παρόν θα προσθέταμε εμείς).

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στους προϋπολογισμούς των κρατών- μελών με προβλήματα, και θα υπάρξει στο τελικό κείμενο μετά τη συνεδρίαση μια δήλωση για κάθε έναν από αυτούς τους προϋπολογισμούς ξεχωριστά, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην περίπτωση της Ιταλίας, καθώς η διένεξη Ρώμης- Βρυξελλών για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2019 συνεχίζεται.

el.gr

Related articles

Τι απέγινε ο θρυλικός και πολυμήχανος Μαγκάιβερ

Μισούσε τα όπλα, ήταν εφευρετικός, πολυμήχανος, ένας σύγχρονος Οδυσσέας, που με απλά υλικά και τον ελβετικό σουγιά του, έκανε κατορθωτά, τα ακατόρθωτα. Ο λόγος για τον Άνγκους Μαγκάιβερ, τον θρυλικό μυστικό πράκτορα, τον τηλεοπτικό ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Το όνομα του έγινε συνώνυμο της εφευρετικότητας και για εφτά σεζόν, όσο δηλαδή κράτησε η ομώνυμη σειρά […]

Νέος Ιός ανησυχία στην Κίνα: Άνδρας πέθανε από τον ιό hantavirus.

Ενώ η εξάπλωση του κοροναϊού έχει προκαλέσει παγκόσμιο τρόμο και πρωτοφανή μέτρα έχουν ληφθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών για τον περιορισμό του, μια είδηση από την Κίνα προκαλεί νέα ανησυχία καθώς αναφέρθηκε θάνατος ανθρώπου από έναν ιό που ονομάζεται hantavirus. Τα στοιχεία του θύματος δεν είναι γνωστά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Global Times, πρόκειται […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *