Συγκροτήθηκε η εθνική πλατφόρμα αθλητικής ακεραιότητας

Στόχος ο περιορισμός των χειραγωγημένων αγώνων

Συνέντευξη Τύπου εν όψει της συγκρότησης της εθνικής πλατφόρμας αθλητικής ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α), σε εφαρμογή της σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τους χειραγωγημένους αγώνες, παρέθεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είμαστε αποφασισμένοι και στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στη χειραγώγηση των αγώνων. Υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση και δημιουργείται το πλαίσιο, η δομή σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, που αποτελεσματικά και με θεσμικό τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό. Η αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων είναι ένα ομαδικό άθλημα. Και για πρώτη φορά με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. ενώνουν δυνάμεις όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι Αρχές του κράτους για να προστατέψουμε τον αθλητισμό», δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός.

Τοποθετήθηκαν τα μέλη
Με το σύνθημα «Ενώνουμε Δυνάμεις, Προστατεύουμε τον Αθλητισμό» παρουσίασε τη λειτουργία και τις λεπτομέρειες της Ε.Π.ΑΘΛ.Α, ο πρόεδρός της και γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Για τη χρησιμότητά της και, επιπλέον, στο πόσο πιο αποτελεσματικά θα καταπολεμηθεί η χειραγώγηση αγώνων, τοποθετήθηκαν και τα μέλη της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας: Άγγελος Μπίνης, διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Ευάγγελος Καραγρηγορίου, πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Βασίλης Παπακώστας, αστυνομικός διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ λόγω έκτακτων υποχρεώσεων δεν παραβρέθηκε ο αθλητικός εισαγγελέας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Για την ωφελιμότητα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α εκφράστηκαν οι Σπύρος Καπράλος (πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), Λεωνίδας Μπουτσικάρης (πρόεδρος της SuperLeague 1), Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος της SuperLeague 2 –FootballLeague), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ), Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος του ΕΣΑΠ) και οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων Αθλητών ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ, Γιώργος Μπαντής, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Παναγιώτης Πελεκούδας, Γιάννης Φουντούλης και Αθηνά Βασιλειάδου, αντίστοιχα.

kalitheapress gr

Πηγή: xronos.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Έχουν άδικα εξαιρεθεί των μέτρων ενίσχυσης Το αίτημα της άμεσης…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel