Συλλείτουργο για τα Εσόδια Θεοτόκου Οικουμενικού Πατριάρχη με Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Στον πανηγυρικό συλλείτουργο για τα Εισόδια της Θεοτόκου στον καθεδρικό ναό Αθηνών συμμετείχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Να ελευθερωθούμε από την κρίση αυτή  με την λιγότερη ταλαιπωρία. Συμπαραστεκόμεθα στο δύσκολο έργο της Πολιτείας, στις θυσίες των ιατρών και υγειονομικών, θυσίες που βλέπουμε και ζούμε καθημερινά », ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Βαρλολομαίος. Από την πλευρά του, τον αμέριστο σεβασμό της Ελλαδικής εκκλησίας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διατήρηση της πίστης και της ταυτότητας των υπόδουλων Ρωμιών», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ευχήθηκε στον Πατριάρχη για τα 30χρόνια στον Πατριαρχικό θρόνο.

Συμπροσευχόμενοι στην Πατριαρχική – Αρχιεπισκοπική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, με αφορμή των Εισοδίων της Θεοτόκου, είναι αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ παρίστανται η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

πηγή ertnews Γεωργία Παμπουχίδου
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Συνάντηση του ΥΦΥΝΑΝΠ κ. Κώστα Κατσαφάδου με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Απάντηση

Recommended
Το μήνυμα πως η Ελλάδα πιστεύει ακράδαντα στην ειρηνική συνύπαρξη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: