App Icon

Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας 16.10.2019

Ολοκληρώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16 Οκτωβρίου 2019,στο οποίο μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα των Δημοτικών Τελών. 

Όπως ανέφερε ο Κώστας Ασκούνης: Ζητήσαμε μείωση τουλάχιστον 10% στους οικιακούς συντελεστές και στον συντελεστή για τα μικρομεσαία καταστήματα. Αυτό προτάθηκε, γιατί η παράταξη μας μετά από λεπτομερή έλεγχο που διενήργησε στους κωδικούς των εξόδων, διαπίστωσε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν ποσά, περίπου 1.500.000€ , από τις συντηρήσεις αυτοκινήτων, από τα καύσιμα, τις υπερωρίες κ.α, που κατά κοινή παραδοχή ήταν υπερεκτιμημένοι και υπερβολικά αυξημένοι. Το αποτέλεσμα είναι, να δημιουργείται τεχνητό πλεόνασμα από την κρυφή φορολόγηση των πολιτών.

Κάθε έτος μεθοδεύουν την αύξηση των «δαπανών φάντασμα», για να μην προχωρούν σε μειώσεις των Δημοτικών Τελών. Αυτό επιβεβαιώνεται από την αστοχία της Διοίκησης στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού μιας και οι υπερκοστολογημένοι κωδικοί δεν υλοποιούνται, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και να παρουσιάζεται μια επίπλαστη οικονομική ευμάρεια.

Να σημειώσουμε, ότι η εξοικονόμηση του μεγάλου αυτού ποσού, δεν μειώνει καθόλου την λειτουργικότητα της υπηρεσίας και την επιχειρησιακή της επάρκεια. Αντίθετα, βάζει μία πρώτη τάξη στην ετήσια υφαρπαγή των εισοδημάτων των πολιτών.

Τέλος, είναι αυτονόητο σε κάθε περίπτωση, ότι η εικόνα της Πόλης στο επίπεδο της καθαριότητας δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστο στο προυπολογιζόμενο κόστος που έφερε ως εισήγηση η Διοίκηση.

Επιβαρύνουν τους πολίτες με φόρους για να παρουσιάζουν πλεονάσματα.

Στη Προοδευτική Συμμαχία ανήκει ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος

Η ΓΕΦΥΡΑ εντάσσεται στη διαδικασία ανασύνθεσης

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

ΣΥΣΚΕΨΗ στην οποία συζητήθηκε η διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία πολιτών ΓΕΦΥΡΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη και οι φίλοι της πρωτοβουλίας ενημερώθηκαν για την προετοιμασία του επικείμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τα όργανα που αναμένεται να συγκροτηθούν, καθώς και για τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών.

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ που επακολούθησε, εκφράσθηκε η διάθεση της ενεργού συμμετοχής των εκπροσώπων της ΓΕΦΥΡΑΣ στις εκδηλώσεις και συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει του συνεδρίου σε όλη την Ελλάδα και περιγράφηκαν οι οργανωτικοί και πολιτικοί στόχοι του εγχειρήματος.

Η ανάγκη ενός “νέου εμείς”

ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που δημιουργεί η διαχείριση της εξουσίας από τη ΝΔ (επιστροφή στην αυταρχική οργάνωση του κράτους, ανισοβαρείς οικονομικές επιλογές, απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων) και εν όψει των προσυνεδριακών διαδικασιών, η ΓΕΦΥΡΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στο εγχείρημα ανασύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θεωρώντας ότι η διαμόρφωση ενός “νέου εμείς” είναι απαραίτητη για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού πόλου.

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Η συναίνεση που αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πού συμφωνεί…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: