fbpx
21 °C Athens, GR
27 Οκτωβρίου 2020

Συνέντευξη Γιάννη Μπαλάφα στον Alpha 989

Ο Γιάννης Μπαλάφας, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον ρ/φ σταθμό Alpha και την δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου, τόνισε, μεταξύ άλλων:

 

Για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

«Χάρη στην πολιτική  που έχουμε ακολουθήσει τα τελευταία χρονιά, είναι ξεκάθαρο ότι όχι απλώς η Ελλάδα δεν είναι μόνη, αλλά έχει αποκτήσει μια σειρά ισχυρών συμμάχων. Αντιθέτως, απομονωμένος είναι ο Ερντογάν και η Τουρκία. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση των χωρών του Νότου τις προηγούμενες μέρες, η δήλωση του πρεσβευτή των ΗΠΑ και οι ανησυχίες που εκφράζονται από τα 28 κράτη – μέλη της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει ζητήσει κάποια πράγματα από πλευράς της,  η Ε.Ε έχει ήδη τοποθετηθεί, αλλά πρέπει να το κάνει με πιο αποφασιστικό τρόπο.

Με τις τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύεται και η σπουδαιότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία περιορίσαμε τη δυνατότητα της Τουρκίας να μας απειλεί και από τα βόρεια σύνορά μας.

Όσον αφορά τη στάση των στελεχών της ΝΔ απέναντι στη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ, που τη χαρακτήρισαν ως κίνηση προεκλογικής σκοπιμότητας, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας».

 

Για τη φορολογία στη μεσαία τάξη

«Τη φορολογική πίεση στα μεσαία στρώματα την έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις ΝΔ -ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-2015, όταν επιβλήθηκε το 83% των φόρων που πληρώνει σήμερα η μεσαία τάξη, αφαιρέθηκε το 35% των εισοδήματών τους, επιβλήθηκε ο φόρος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ, ενώ έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις.

Είναι γεγονός ότι δεν κάναμε όσα θα θέλαμε γιατί αρχικά ρίξαμε το βάρος στους πιο αδυνάμους συμπολίτες μας. Όμως στο σύντομο χρονικό περιθώριο που είχαμε, προλάβαμε και μειώσαμε τις εργοδοτικές εισφορές, ψηφίσαμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων – την οποία ο κ. Βρούτσης την χαρακτήρισε ρύθμιση που υπονομεύει την οικονομία-, μειώσαμε κατά 10% τον ΕΝΦΙΑ, μειώσαμε τον ΦΠΑ στην ενέργεια και στην εστίαση, προχωρήσαμε σε σταδιακή μείωση του φόρου επιχειρήσεων 1% κατ’ έτος.

Και θα κάνουμε πολλά περισσότερα, για αυτό και στο πρόγραμμά ο ένας από τους πέντε πυλώνες αφορά αυτά τα ζητήματα και περιλαμβάνει κοστολογημένες προτάσεις όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ, η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος με εταιρείες που έχουν επενδύσει στη χώρα μας και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε κοστολογημένα σε αντίθεση με τη ΝΔ που υπόσχονται φοροελαφρύνσεις  χωρίς να αποκαλύπτουν τι περικοπές θα κάνουν στο κοινωνικό κράτος».

 

 

Γιάννης Μπαλάφας

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών 

Ε: y.mpalafas@gmail.com

 

Related articles

Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών καθώς και προμήθειας, παραποίησης και διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Καλλιθέα

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, καθώς και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα στην Αθήνα, συνολικά είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς ασιατικής καταγωγής, για παράβαση του Ν. 3386/05 “περί αλλοδαπών”, δύο (02) […]

Ο Πρόεδρος -Διευθύνων Σύμβουλος του Ευγενίδειου Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης στην Kallithea press

Η προσωπική φιλία του πρόεδρου & Διευθύνοντος  Σύμβουλου του Ευγενίδειου Ιδρύματος κ.Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη με τη συνεργάτιδα  μας κ. Χαρά Μητροπούλου κρατά πολλά χρόνια. Με τη βοήθεια της καταφέραμε να πάρουμε μια συνέντευξη του,η οποία θα δημοσιευτεί  τις επόμενες ημέρες. Ποιος είναι όμως ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης … Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Το 1980 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *