App Icon

Συνέντευξη του Τρύφων Μπουγά στο kallitheapress

Για την υποψηφιότητα του στη Βουλή και την επόμενη ημέρα ως δημοτικός σύμβουλος στη Καλλιθέα.

Μπουγάς Τρύφωνας  : «Ο Έλληνας θ’ αναμετρηθεί με την ιστορία του την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 »

Μετά από την εκλογική αναμέτρηση των Δημοτικών Εκλογών, ο Τρύφωνας Μπουγάς με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, εξέλεξε για πρώτη φορά δύο συμβούλους στο Δήμο μας. Ο έμπειρος πολιτευτής, δοκιμάζει τις δυνάμεις του πλέον και στον στίβο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή, στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, προκειμένου να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Νότιου Τομέα, σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη. Ο κ. Μπουγάς αποτελεί ένα από τα πρόσωπα, στο οποίο ποντάρει πολλά η ηγεσία του κόμματος, λόγω και της αναγνωρισιμότητας από τις πολλαπλές αναμετρήσεις που έχει δώσει τόσο στο Παλιό Φάληρο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και με την πρόσφατη κάθοδο του στην Καλλιθέα.

Κύριε Μπουγά, θεωρείται πως η εγγύτητα στη χρονική περίοδο των τριών (Ευρωεκλογές-Δημοτικές με τις Εθνικές) εκλογικών αναμετρήσεων, θα βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα ή θα έχουμε μια διαφορετική εικόνα;

Τρ. Μπουγάς: Θεωρώ δεδομένο, πως αναφορικά με το πρώτο κόμμα, τα πάντα έχουν κριθεί. Η ΝΔ έχει πολύ μεγαλύτερο προβάδισμα από αυτό που οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν, απλά παρουσιάζεται σε λογικά επίπεδα, ώστε να μην ξεφύγει κανείς από το…μαντρί των νεοφιλελεύθερων. Ο κόσμος καθοδηγείται προς τη ΝΔ, με την επωδό να διώξουμε τον Τσίπρα. Το αφήγημα όμως εδώ έχει και συνέχεια. Να φύγει ο Τσίπρας για να έρθει ο Μητσοτάκης; Γι’ αυτό και κάθε άνθρωπος που ανήκει στη λαϊκή δεξιά και διέπεται από τις αρχές και τις αξίες της πραγματικής λαϊκής δεξιάς, όπως είναι πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία, ασφάλεια, δε νομίζω πως μπορεί να ταυτιστεί με το κόμμα της ΝΔ.

Γι’ αυτό ο λαός, προκειμένου να είναι έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα που θα έρθει από την 8η Ιουλίου και μετά, από τη ΝΔ αυτοδύναμη ή από τη ΝΔ σε συνεργασία με το ΚΙΝ.ΑΛ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Κι αυτό θα γίνει μόνο με μια ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που όλα αυτά τα χρόνια, στάθηκε δίπλα στον χειμαζόμενο από τα μνημόνια, Έλληνα.  Ο Έλληνας ωστόσο πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να ορθώσει το ανάστημά του και να βγει μπροστά, δίνοντας δύναμη στη φωνή του. Στη μοναδική εθνική φωνή, που είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Τι σας έμεινε από την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαϊου για τον Δήμο;

Τρ. Μπουγάς: Για τον συνδυασμό, αλλά και το ίδιο το κόμμα, ήταν επιτυχία και μόνο που κατάφερε να εκλέξει δύο δημοτικούς συμβούλους σε μια περιοχή, που θεωρείται προπύργιο της αριστεράς. Η μάχη που δώσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες ήταν τιτάνια. Με επιθέσεις πάσης φύσεως, επίθεση ακόμα και στο κατάστημα της κόρης μου, με την…περίεργη εισβολή στις αποθήκες του Δήμου, όπου φυλάσσονταν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών, αλλά καταστράφηκαν από τους γνωστούς-αγνώστους μόνον εκείνα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ. Με απειλές ακόμα και σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και με πολλά ευτράπελα στην εκλογική διαδικασία, αλλά και την καταμέτρηση των ψήφων. Η πίεση, έφερε τους Καλλιθεάτες μπροστά σε ψευτοδιλήμματα, αλλά τουλάχιστον μετά από αυτή τη μάχη εγώ μπορώ να κυκλοφορώ με ψηλά το κεφάλι.

Ξέρετε υπάρχουν ήδη, μετανιωμένοι συμπολίτες μας, για την επιλογή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Καλλιθέας, βλέποντας τα προβλήματα, να παραμένουν. Εκλογές έγιναν, αλλά η Καλλιθέα παραμένει προβληματική στα θέματα της ασφάλειας, αλλά και της καθαριότητας. Μην ισχυριστεί κανείς πως τώρα έγιναν οι εκλογές. Η ηγεσία του Δήμου συνεχίζει με την ίδια παράταξη στη διοίκηση, αλλά μετά από 1,5 μήνα, ο Καλλιθεάτης δεν βλέπει κάποια βελτίωση στη καθημερινότητά του. Ήδη με έχουν πλησιάσει άνθρωποι να μου εκφράσουν την μετάνοια για τη λάθος επιλογή. Μα τώρα είναι αργά για δάκρυα. Η διαφορά μας όμως, είναι πως εμείς βρισκόμαστε δίπλα στον δημότη, κυρίως μετά τις εκλογές, και όχι πριν, όπως πράττουν όλοι.

Τι εννοείτε; Αναφέρεστε και το περιστατικό με την επίθεση στον συμπολίτη μας με μαχαίρια πίσω από το πάρκο της Πλατείας Δαβάκη;

Τρ. Μπουγάς: Σαφέστατα ναι, αλλά και σε πολλά άλλα καθημερινά περιστατικά, που αποδεικνύουν πως η ανασφάλεια στον δήμο μας ειδικά, αλλά και γενικά στα Νότια Προάστια, δεν αποτελεί υπόθεση εξαγγελιών. Προσωπικά και πάνω απ’ όλα ανθρώπινα, συνέτρεξα στην πολύ άσχημη στιγμή του συμπολίτη που στην προσπάθειά του, να υπερασπιστεί τον ανήλικο φίλο του, βρέθηκε μαχαιρωμένος. Όμως αυτό είναι απόρροια μιας πολιτικής επιλογής. Τόσο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και πως δεν πρέπει να αναδεικνύεται για να μην βγαίνει μια αρνητική εικόνα για τον Δήμο. Ωστόσο ο ίδιος ξέρει πως το πάρκο της Πλατείας, έχει γίνει εστία παραβατικότητας και πως τα περιστατικά εκεί είναι δεκάδες. Όπως έχει γίνει και εξαιρετικά επίπονη και ανασφαλής η ζωή των πολιτών στην Καλλιθέα.

Συζητήθηκε πολύ η κίνηση που κάναμε με την επίσκεψή μας, στον άτυχο νεαρό συμπολίτη μας. Ωστόσο συζητήθηκε και έγινε δεκτή με θέρμη από συμπολίτες μας που δεν είναι καν φίλοι του συνδυασμού ή του κόμματος, γιατί διαπίστωσαν έμπρακτα πως εμείς είμαστε δίπλα στον πολίτη και μετά τις εκλογές. Αλήθεια, δεν είχε κανένας το θάρρος να επισκεφθεί τον νεαρό, έστω από τυπικό ενδιαφέρον; Πού είναι η παράταξη που νοιάζεται για την ασφάλεια του πολίτη; Έσπευσε έστω κάποιος από κάποιον συνδυασμό να συνδράμει στο θέμα της αποκατάστασης του συμπολίτη μας; Ρητορικές οι ερωτήσεις…

Πώς περιμένετε την συνύπαρξη σας με τους άλλους συνδυασμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τρ. Μπουγάς: Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω, ορισμένα πράγματα με αυτή την ερώτησή σας. Εμείς πάνω απ’ όλα θέλουμε το καλό της Καλλιθέας και θα συνεργαστούμε με όποιον επιθυμεί το ίδιο. Στο πλαίσιο του σεβασμού και της διαφορετικής άποψης θα καθίσουμε να κουβεντιάσουμε για όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Καλλιθεάτη. Μέσα στο Δ.Σ ο κόσμος της περιοχής, θ’ αντιληφθεί  πως στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ δεν είμαστε ούτε μπαμπούλες, ούτε εξωγήινοι όπως ήθελαν ορισμένοι να μας παρουσιάσουν.

Ωστόσο θα είμαστε αμείλικτοι σε οικονομικά θέματα και ζητήματα διαφάνειας. Αυτό λοιπόν που υποψιάζομαι ή μάλλον είμαι βέβαιος γι’ αυτό είναι πως αυτοί που ενοχλούνται από την παρουσία μας στο ΔΣ είναι εκείνοι που ανησυχούν και έχουν πανικοβληθεί.

Αυτοί που δεν θέλουν να…σκαλίσουμε στο παρελθόν, αυτοί που δεν επιθυμούν έλεγχο για το πώς έγιναν διάφοροι διαγωνισμοί και προσλήψεις, εκείνοι στους οποίους θα απευθύνουμε ερωτήσεις για το ποιος ήταν ο λόγος που δεν κινήθηκαν για να σταματήσουν το έκτρωμα που αποκαλούν υπογειοποίηση , παρά το γεγονός πως καμώνονται για οικολογικές ευαισθησίες.

Στις εκλογές αποδείχθηκε πως ο κόσμος έχει καταλάβει. Γιατί η κατά τα άλλα αριστερή περιοχή της Καλλιθέας, έφτασε αθροιστικά να βγάζει με το ζόρι ένα 14% μαζί ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Μεγαλύτεροι ηττημένοι από το σύνολο των αριστερών δυνάμεων δεν υπήρξαν και αυτό αποδεικνύει πως ο λαός της Καλλιθέας έχει αντιληφθεί τον περίεργο ρόλο που παίζουν.

Ελπίζω και εύχομαι να καθίσουμε όλοι μαζί να κουβεντιάσουμε, μα πολύ περισσότερο να λύσουμε τα προβλήματα του λαού της Καλλιθέας. Παρότι έχουμε πληροφορίες, πως θα προσπαθήσουν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη ή ακόμα και για μποϋκοτάρισμα των συνεδριάσεων, εμείς θα είμαστε εκεί, για την Καλλιθέα. Αυτοί που θα έχουν να φοβηθούν, είναι κι εκείνοι που θα κρύβονται με δήθεν μποϋκοτάζ.

Τι θα θέλατε να απευθύνετε ως μήνυμα πριν τις εκλογές;

Ο Έλληνας θ’ αναμετρηθεί με την ιστορία του την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Γίνονται εκλογικά «θαύματα» εν έτει 2019; Η απάντηση μπορεί να…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel