Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα σε δομή στον Βύρωνα

Κρούσματα κορωνοϊού εμφανίστηκαν σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Βύρωνα. Ήδη η δομή βρίσκεται σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 30 κρούσματα κορωνοϊού. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σπεύσει στη δομή καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν πολλά κρουσμάτων μεταξύ των φιλοξενουμένων και του προσωπικού. Έχουν βρεθεί 8 εργαζόμενοι και 22 φιλοξενούμενοι στη δομή. Έχει ήδη δρομολογηθεί η υποβολή του συνόλου των φιλοξενουμένων ανηλίκων σε μοριακό έλεγχο, ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών τους αλλά και του προσωπικού.

Από τις 21.00 της Δευτέρας 31/8 και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00, θα ισχύσει η καραντίνα στην δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Βύρωνα Αττικής, όπου διαπιστώθηκαν τα 28 κρούσματα κορωνοϊόυ, μετά από ελέγχους των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την απόφαση:

• Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.

• Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Δωρεάν rapid test Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Στις 30 Αυγούστου 2019, στην Γλυφάδα, έγινε τελετή ορκωμοσίας του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel