fbpx
12 °C Athens, GR
24 Νοεμβρίου 2020

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την αξία των εμβολιασμών

Οι δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργου Πατούλη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας κα Ελένη Γιαμαρέλλου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων κ. Αθανάσιο Σκουτέλη, την Αντιπεριφερειάρχην Πολιτισμού κα. Δουνδουλάκη Ελένη, τη δημοσιογράφο κα Ελένη Καμάρα, τη Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη, τη Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιών Πόλεων και Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου και στελέχη του Δικτύου Υγιών Πόλεων, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής χθες.
Η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με τίτλο: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», που ξεκίνησε το 2014, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΕΔΔΥΠΠΥ.
Αποτελεί μία συντονισμένη προσπάθεια συνεχούς και υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών, με στόχο να συμβάλλουν στον περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης αντιβιοτικών, στη μείωση της μικροβιακής αντοχής, αλλά και στην πρόληψη των λοιμώξεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξειδικεύτηκαν οι παρεμβάσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν:

Δημιουργία και διανομή φυλλαδίων ενημέρωσης σχετικά με τη σημασία των
εμβολίων και της ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών στους πολίτες μέσω
των ΟΤΑ – μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ.
Διοργάνωση τηλεδιασκέψεων με εκπαιδευτικούς για την ενημέρωσή τους
σχετικά με τον εμβολιασμό και την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.
Μεταφορά του Παιδικού Βιβλίου «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» σε
θεατρική παραγωγή που θα απευθύνεται στο κοινό μέσω των Δήμων ή
Περιφερειών του Δικτύου και θα στοχεύει στη σωστή πληροφόρηση για την
ορθή χρήση των αντιβιοτικών.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης ενόψει των νέων στόχων που ετέθησαν δήλωσε:
«Η συντονισμένη προσπάθεια και ο αγώνας μας συνεχίζεται. Ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να φθάσει και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας μας το μήνυμα της προστασίας της δημόσιας υγείας, μέσω της ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και της ανάδειξης της αξίας του εμβολιασμού.
Δυστυχώς, τη στιγμή που το ποσοστό της μικροβιακής αντοχής στη χώρας μας είναι ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως, οι Έλληνες εξακολουθούμε να είμαστε πρώτοι στην κατανάλωση αντιβιοτικών διεθνώς.
Αυτό σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης αποτελεί μία σοβαρή απειλή για το μέλλον της υγείας του γενικού πληθυσμού. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία του Covid-19».
Να σημειωθεί ότι θα προγραμματιστούν νέες συναντήσεις δια ζώσης και εξ
αποστάσεως για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων.

Related articles

ΕΟΦ: Ανακαλούνται σιρόπια Mucosolvan Τι πρόβλημα υπάρχει με το προϊόν

Στην ανάκληση των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων MUCOSOLVAN SYR 15MG/5ML & MUCOSOLVAN SYR 30MG/5ML» προχωράει ο ΕΟΦ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, ενώ το προϊόν αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 2 ετών, στην εξωτερική του συσκευασία αναγράφεται δοσολογικό σχήμα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η παρούσα απόφαση, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας […]

Κορονοϊός Ελλάδα 26/6: Η επίσημη ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα

Αναλυτικά, επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα. Ακολουθεί η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ:   Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 22.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3343 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *