ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ.

Tης Θέκλας Μεταξά

Στις 6 Φεβρουαρίου, στις 09.15 το πρωί, η όμορφη, φωτεινή, γλυκειά Αφροδίτη, θα βρεθεί ακριβώς στην ίδια μοίρα και στα ίδια λεπτά της μοίρας, με τον σκοτεινό, συντηρητικό, στερητικό αδελφό της, τον Κρόνο.
Η συνάντηση θα γίνει στον Υδροχόο, στον 11 ο οίκο, εκεί που βρίσκονται οι φιλίες και οι κοινωνικές σχέσεις.
Δεν είναι φίλη του Κρόνου η Αφροδίτη. Και δεν είναι καθόλου χαρούμενη γι αυτήν την συνάντηση. Η παράδοση λέει ότι γεννήθηκε από το αίμα του πατέρα της Ουρανού, που έσταξε στη θάλασσα, όταν εκείνη τη μακρυνή
εποχή ο Κρόνος, παιδί του Ουρανού κι αυτός, απέκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του, καθιστώντας τον έτσι ανίκανο να τεκνοποιήσει ξανά, αλλά και να κυβερνήσει. Το αίμα του Ουρανού έπεσε στη θάλασσα
της Κύπρου, από τον αφρό της οποίας αναδύθηκε η Αφρο-δίτη.
Πρόκειται ίσως για τον πιο «διάσημο» πλανήτη, μια και η Αφροδίτη υπήρξε πάντα το σύμβολο του έρωτα και της ομορφιάς, μια θεά που σκανδάλιζε και δημιουργούσε χιλιάδες προβλήματα με τις ιδιοτροπίες της, που παρέμεινε όμως αξιαγάπητη, που λατρεύτηκε και τραγουδήθηκε όσο καμιά άλλη θεά, όσο κανένας άλλος πλανήτης. VENUS ήταν το όνομά της στην Αναγέννηση, η Κυρία που γονιμοποιεί, η ωραία, λευκή, καλή, ευχάριστη, δυνατή, γόνιμη Κυρία της αγάπης και της ομορφιάς, ο πρώτος γονιός του ανθρώπου, η μητέρα της ανάγκης, όπως λέει και ο Ορφικός της Ύμνος. Ο Κορνήλιος Αγρίππας αναφέρει ότι η Αφροδίτη ονομαζόταν και ΛΟΥΣΙΦΕΡΑ, αυτή που φέρνει το φως του Ήλιου, και ΕΣΠΕΡΟΣ, όταν ακολουθεί τον Ήλιο, και ΦΩΣΦΕΡΟΣ, γιατί κυριαρχεί σε όλα, με τρόπο ήπιο και γλυκό. Ακόμα τη βρίσκουμε με τα ονόματα ΒΕΣΠΕΡΟΥΓΟ και ΕΡΙΣΙΝΑ. Είναι η «Μάκαιρα θεά»
των Ορφικών ύμνων, η σύντροφος του Άδωνη, η μητέρα του Έρωτα.
Στην Αστρολογία κυβερνάει παραδοσιακά τον 2 ο οίκο, των οικονομικών θεμάτων και τον 7 ο , των ερώτων, των γάμων, της συνεργασίας, αλλά και των ανοιχτών εχθρών. Η Αφρογέννητη Αφροδίτη συμβολίζει την Αρμονία, που εξ’ άλλου είναι και κόρη της, γεννημένη από τον έρωτα της με τον Θεό Άρη. Στις 6 Φεβρουαρίου, τη στιγμή της συνάντησης της Αφροδίτης με τον Κρόνο, κυριαρχεί ο αριθμός 5. Η συνάντηση γίνεται στις 05.55’ του Υδροχόου, και ταυτόχρονα θα έχουμε 5 πλανήτες στον αστερισμό του Υδροχόου. Η Αφροδίτη είναι ο 5 ος κατά σειράν πλανήτης, σύμφωνα με την Χαλδαϊκή διάταξη. Όπως συμβαίνει με κάθε αριθμό, έτσι και ο αριθμός 5 έχει την ιδιαίτερη σημασία του. Ο αριθμός που προκύπτει από τη λέξη «άνθρωπος» είναι το 5. Οι αισθήσεις μας είναι 5. Ο αριθμός που προκύπτει από τη λέξη «ζωή» είναι επίσης το 5. Το πλήθος των χρωμοσωμάτων του ανθρώπου, που είναι 23 ζεύγη, έχει άθροισμα το 5 (2+3). Είμαστε το σιδηρούν γένος, κατά τον Ησίοδο, δηλαδή το πέμπτο. Στο Ελληνικό αλφάβητο το 5 αντιστοιχεί στο γράμμα Ε, το ιερό Δελφικό Ε, με την τεράστια σημασία.
Δεν θα επιμείνω περισσότερο στις αναφορές γύρω από τον αριθμό 5. Και ο λόγος που τον αναφέρω είναι ότι με τέτοιο σημαντικό ρόλο που παίζει, σίγουρα, αυτή η συζυγία Κρόνου – Αφροδίτης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Εξ άλλου, εκείνη τη στιγμή, ο Ουρανός θα κάνει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο και την Αφροδίτη, δείχνοντας τα δόντια του στα παιδιά του. Την ίδια στιγμή ο Άρης θα χτυπάει με τετράγωνη όψη τον Ήλιο και τον Δία, ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, οι Δεσμοί της Σελήνης σταματημένοι, και έτοιμοι για αλλαγή πορείας. Όλοι οι
πλανήτες, πλην της Σελήνης, θα βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του ωροσκοπίου, πράγμα που δείχνει ότι τα γεγονότα εξελίσσονται γρηγορότερα απ’ όσο περιμένουμε.
Αν συνδυάσουμε την ενέργεια που απορρέει από αυτή τη συζυγία, με τις συζυγίες άλλων πλανητών, που συνέβησαν πριν λίγες μέρες, αυτά που πρέπει να περιμένουμε για τις επόμενες μέρες, αφορούν τη σκληρή συμπεριφορά της κάθε είδους εξουσίας, με αυστηρή στέρηση ελευθεριών, και μεγαλύτερη σκληρότητα και
ποινές. Ο παραλογισμός όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά επιδεινώνεται. Επανέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παλαιότερες ιδέες, που μας είχαν φανεί ανισόρροπες και απραγματοποίητες. Βασιλεύει ο παραλογισμός και ο εκφοβισμός. Επεκτείνονται χρονικά οι απαγορεύσεις σχετικά με την Εστίαση, και η παραπληροφόρηση έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη. Τα δυο φεγγάρια του Άρη όμως, ο Δείμος και ο Φόβος, που τρομοκρατούν τον κόσμο, δεν διστάζουν να τρομοκρατήσουν και την «εξουσία», που θα προβεί σε παρανοϊκές ενέργειες προκειμένου να επιβιώσει.
Ένα πολύ σοβαρό θέμα, ίσως μάλιστα και το σοβαρότερο, είναι η κατάσταση που θα επικρατήσει σχετικά με τις Τράπεζες και το οικονομικό σύστημα γενικότερα. Τα πράγματα οδηγούν σε άλλο ένα παγκόσμιο οικονομικό «κράχ», μια οικονομική κατάρρευση, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η επικείμενη συνάντηση του ανάδρομου
Ερμή με τον Ήλιο, και το τετράγωνο που θα δεχτεί από τον Άρη, ίσως επιφέρει προσωρινή διακοπή διαφόρων μορφών επικοινωνίας.
Εξακολουθεί να υφίσταται το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τους Δεσμούς της Σελήνης, ενώ ετοιμάζεται η συζυγία Σελήνης-Νότιου Δεσμού, και το τετράγωνο της με τον Ποσειδώνα. Ίσως οι φυσικές καταστροφές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που περιμένουμε εδώ και αρκετό καιρό, να επισπευστούν. Η κακή χρήση της τεχνολογίας εξακολουθεί να βλάφτει την υγεία, και οι βλαβερές συνέπειες από αυτή τη χρήση θα γίνονται όλο και πιο ορατές. Στο Μεσουράνημα το αστέρι SINISTRA, του αστερισμού του Οφιούχου, μας επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η εξουσία θα σκορπάει το δηλητήριο στη γη.
Όχι, δεν λείπει το Φως, αυτό πάντα νικά στο τέλος, αλλά δεν έρχεται μόνο του. Το φέρνουν οι άνθρωποι. Και όσο οι άνθρωποι περιμένουν το φως από τους θεούς, αυτό θα παραμένει κρυμμένο, και εμείς βυθισμένοι στα σκοτάδια της άγνοιας και του φόβου.

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!