Συντονισμός απο τον Γ. Πατούλη στην Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση για να βοηθήσουν έμπρακτα τους κατοίκους της Σάμου

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συμμετείχε σήμερα στη διευρυμένη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σάμο υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από το φονικό σεισμό, ενώ υπήρξε συνεννόηση για το συντονισμό των δράσεων και των πρωτοβουλιών που απαιτείται να αναληφθούν στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης από την κεντρική διοίκηση κα την τοπική διοίκηση.

Η διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γ. Καραγιάννη, του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο Εμ. Λογοθέτη, του γενικού γραμματέα Λιμένων Ευάγ. Κυριαζόπουλου, τουΠεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη, του Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ Α. Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Β. Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γ. Στάντζουτου Προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή Ε. Λέκκα, του βουλευτή ΝΔ Χ. Στεφανάδη και τοπικών φορέων.

Ο Γ. Πατούλης, ο οποίος συνόδευσε τον Πρωθυπουργό με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην επιθεώρηση των ζημιών, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος θα βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.

 kalitheapress grΑύριο ο κ. Πατούλης αναμένεται να επισκεφθεί και το νοσοκομείο της Σάμου προκειμένου να ενημερωθεί από τους συναδέλφους του για τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν.  

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση θα συνεργαστούμε συντονισμένα για να βοηθήσουμε έμπρακτα του κατοίκους της Σάμου και όλων των νησιών του Αιγαίου που επλήγησαν από το σεισμό.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Δεύτερου Βαθμού θα βρεθεί έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων, τόσο με την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, όσο και με την συνδρομή στελεχών μας στην  προσπάθεια καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών. Επιπλέον αν κριθεί αναγκαίο θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να μεταβεί στο νησί και η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένου να παράσχει βοήθεια».

kalitheapress gr

Πηγή: samos24.gr

Facebook Comments Box



Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ἀπό Ιωάννη Γ. Καταπόδη, Τέσσερις αἰῶνες διπλωματικῆς δραστηριότητος στὸν εὐρωπαϊκὸ χῶρο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: