Σύψας: Ξαναγυρνάμε στην εποχή Γουχάν λόγω μεταλλάξεων! Μπορεί να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου…

Sample Codes

Στην κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης με την εμφάνιση των μεταλλάξεων του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, προχωρώντας σε μια ανησυχητική πρόβλεψη. 

«Ξαναγυρνάμε πάλι στην εποχή της Γουχάν» τόνισε, μιλώντας μάλιστα και για το ενδεχόμενο οι δύο δόσεις που συνίστανται μέχρι στιγμής για το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού να μην αρκούν και να χρειαστεί να προστεθεί μία τρίτη δόση του εμβολίου. Εντούτοις, όπως είπε, δεν υπάρχει στην παρούσα φάση τέτοια σύσταση, αλλά αποτελεί ένα ενδεχόμενο που εξετάζει η επιστημονική κοινότητα. 

Παράλληλα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, υπάρχουν και εκείνες από τη Βρετανία και τη Βραζιλία, που μολύνουν σε μεγαλύτερο βαθμό και οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο των επιστημόνων. 

Αναφορικά με το στέλεχος από τη Νότια Αφρική, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως είναι περισσότερο μεταδοτικό, κάτι που συνδέεται με μεγαλύτερη θνησιμότητα, μην αποκλείοντας και το ενδεχόμενο απότομης αύξησης των κρουσμάτων τον Φεβρουάριο

Σημειωτέον, μάλιστα, ότι όπως τόνισε, οι μεταλλάξεις βρίσκονται παντού, από την Κρήτη μέχρι και τη Βόρεια Ελλάδα

Όπως είπε, στην Ελλάδα μετά από έλεγχο δειγμάτων, από τις 12 μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου, από τα 187 δείγματα που ελέγχθηκαν το 60% βρέθηκε να έχει μετάλλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, σήμανε νέος συναγερμός στις υγειονομικές αρχές καθώς εντοπίστηκε κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης εντοπίστηκε σε ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και παραμένει άγνωστη η πηγή της μόλυνσης. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μετέβη εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη –μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα– γνωστοποίησε πως αναμένεται η ιχνηλάτηση.

διάβασε και αυτό  Mέχρι τον Ιούνιο θα έχει γίνει ο εμβολιασμός για όλον τον πληθυσμό της Ελλάδας

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» , καθώς ήταν και ένας από τους παράγοντες που ώθησαν τους ειδικούς να λάβουν τα πρόσφατα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού, υπό τον φόβο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας, με τα νέα δεδομένα να βάζουν στο «τραπέζι» και το σενάριο ενός ολικού lockdown.

Facebook Comments
Sample Codes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Δύο νέες σεισμικές δονήσεις 4,8 και 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!