App Icon

Τάκης Διαμαντόπουλος: “Θέλω μία βιώσιμη χώρα για τα παιδιά μου”

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο Νότιο Τομέα μιλάει στο NouPou για το πως οραματίζεται τα νότια την επόμενη τετραετία και εξηγεί τους λόγους που χρειάζεται τη ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών του.

Είστε υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα. Γιατί να βάλει κάποιος δίπλα στο όνομα σας έναν σταυρό;

Ζω και εργάζομαι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου βρίσκεται η επιχείρησή μου. Γνωρίζω ποιες είναι οι αναπτυξιακές προοπτικές και τα θέματα που χρειάζονται άμεσα επίλυση. Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου για να μπει στην πολιτική μία νέα γενιά ανθρώπων, που προέρχονται από την κοινωνία και αγωνίζονται για αυτή. Αυτό εξυπηρετεί η υποψηφιότητά μου με το Κίνημα Αλλαγής.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Είμαι υποψήφιος γιατί θέλω μία βιώσιμη χώρα για τα παιδιά μου. Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ξεκίνησε εδώ και χρόνια στο χώρο του κέντρου, που αποτελεί διαχρονικά δύναμη σταθερότητας. Συνεχίζω γιατί γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Τα αντιμετωπίζω κι εγώ. Είναι καιρός να συμβάλλουμε όλοι.

Τι είναι αυτό που θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και πως μπορείτε να βοηθήσετε προσωπικά στο να αντιμετωπιστεί;

Ευελπιστώ να συμβάλλω στην επίλυση μείζονων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι του Νότιου Τομέα. Πρόκειται για μία περιοχή, ικανή να αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων, τόσο για τη γεωγραφική του θέση, όσο και για την πολυμορφία του. Όμως, η ανομία, η έλλειψη ασφάλειας, η κακή συνεργασία του κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπαρκτά προβλήματα που χρειάζονται άμεσα επίλυση.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κρυφή γωνιά στην περιοχή. Εκείνο το σημείο που έχει για εσάς μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία;

Η αγαπημένη μου γωνιά δεν είναι άλλη από την επιχείρησή μου, την Ταβέρνα «Ο Μπάμπης», που λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο, σχεδόν 50 χρόνια. Εκεί ξεκινώ την ημέρα μου στις 6 το πρωί, προετοιμάζοντας την ημέρα μαζί με τους εργαζομένους του καταστήματος. Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με τους κατοίκους τα τελευταία δέκα χρόνια, που έχω αναλάβει την επιχείρηση, είναι πια προσωπικές και μου δίνουν ακόμη περισσότερη όρεξη ώστε να αγωνιστώ για αυτούς τους ανθρώπους.

Πώς θα περιγράφατε τα νότια σε ένα ξένο και που θα τον πηγαίνετε για να βιώσει την καλύτερη εκδοχή τους;

Τα νότια προάστια συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια φυσική ομορφιά της Αττικής και την πιο αισιόδοξη πλευρά της ανθρώπινης δραστηριότητας. Νομίζω ότι δε θα χρειαζόταν μία δική μου περιγραφή, αρκεί ο ίδιος ο επισκέπτης να ακολουθήσει τη μοναδική διαδρομή της παραλιακής, να περπατήσει δίπλα στη θάλασσα και να επιδοθεί σε μία σειρά δραστηριοτήτων. Θα ξεκινούσαμε από το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στη συνέχεια για φαγητό στην ταβέρνα μου και έπειτα βόλτα για καφέ στην παραλιακή.

Έχουμε βιώσει 10 χρόνια οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Υπάρχει φως στο τούνελ; Ποιες τονωτικές ενέσεις χρειάζεται να γίνουν προκειμένου η χώρα μας να ανακάμψει;

Στόχος της υποψηφιότητάς μου είναι να επενδύσουμε στους κατοίκους και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους όσοι επιθυμούν να επιχειρήσουν και να καινοτομήσουν. Για να γίνει αυτό χρειάζονται φορολογικές ελαφρύνσεις, εγγυήσεις από το κράτος προς τους νέους και προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών στις γειτονιές και στην πόλη. Πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και ίσες ευκαιρίες.

Πως βλέπετε την κατάσταση σήμερα στα Νότια της Αθήνας και πως οραματίζεστε να τα δείτε τέσσερα χρόνια μετά;

Τα νότια προάστια δεν ταυτίζονται με τα πολιτικά σύνορα του Νότιου Τομέα. Χρειάζεται διακομματική συνεργασία μεταξύ των βουλευτών τόσο του Νοτίου Τομέα, όσο και της Ανατολικής Αττικής, ώστε μαζί με την αυτοδιοίκηση να αλλάξουμε την εικόνα που προανέφερα. Τέσσερα χρόνια μετά, θέλω να βλέπω τα νότια προάστια ανοιχτά στους νέους όχι μόνο για τη διασκέδασή τους, αλλά και για την προσωπική τους εξέλιξη.

Κεφάλαιο Ελληνικό: Θα καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια να δούμε τα έργα να υλοποιούνται; Και τι επίπτωση θεωρείται ότι θα έχει αυτό συνολικά στην περιοχή;

Το Ελληνικό είναι μία επένδυση που πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα. Είναι απαράδεκτη η στάση του κράτους και των δημόσιων φορέων που εμπλέκονται όλα αυτά τα χρόνια στη διαδικασία. Η αναδιαμόρφωση του Ελληνικού πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, θα είναι φιλική στο περιβάλλον και τους πολίτες.

Σε ότι αφορά το Νότιο Τομέα, ποιες είναι οι απαραίτητες επενδύσεις που θεωρείται κρίσιμο να πραγματοποιηθούν και ποια από αυτές έχει την μεγαλύτερη προτεραιότητα για εσάς; Εκείνη που είναι No1 στην ατζέντα σας προσωπικά. 

Αφενός το Ελληνικό, αφετέρου μικρότερες επενδύσεις από τους κατοίκους που θέλουν να τολμήσουν στην περιοχή. Κυρίως, χρειάζεται συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε η περιοχή να γίνει επενδυτικός πόλος έλξης προς νεανικές και νεοφυείς επιχειρήσεις. Επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης πιστεύω ότι θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα της περιοχής και την αντίληψή μας για την επιχειρηματικότητα.

Το παραλιακό μέτωπο αλλάζει ραγδαία. Με βάση αυτό το δεδομένο, πόσο σημαντική είναι για εσάς η στενή συνεργασία με τους νότιους Δημάρχους και πώς σκοπεύετε πρακτικά να βοηθήσετε στο να επιτευχθεί αυτή;

Όπως ανέφερα σε προηγούμενη ερώτηση, είναι αναγκαία η συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημάρχους. Τα προηγούμενα χρόνια έχει σημαντική δουλειά σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, ωστόσο χρειάζονται επιπλέον βήματα για να αποκτήσουν τα νότια προάστια κουλτούρα συνεργασίας. Όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές και τους δημάρχους, αλλά και με τους πολίτες. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι ανοιχτός στο διάλογο και στην ανάληψη δράσεων με την αναζήτηση κονδυλίων σε συνεργασία με τους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία έχει μια αποστροφή για τους πολιτικούς. Πως σκοπεύετε να καταφέρετε προσωπικά να κερδίσετε ξανά την εμπιστοσύνη τους;

Απευθύνομαι στους νεότερους ψηφοφόρους όπως σε όλους. Πιστεύω ότι είναι αρκετά ώριμοι για να αντιληφθούν ότι η συμμετοχή τους είναι σημαντική, ώστε να μην αποφασίσουν άλλοι για το μέλλον τους. Η πολιτική νοοτροπία των τελευταίων χρόνων μας έχει απογοητεύσει όλους, για να αλλάξει όμως χρειάζεται η συμμετοχή μας.

Τι είναι αυτό που θα θέλετε να θυμούνται οι ψηφοφόροι για εσάς πριν μπουν στις κάλπες;

Ότι ασχολούμαι με την πολιτική γιατί έχω κουραστεί κι εγώ με την σημερινή κατάσταση. Τους καλώ να σκεφτούν ότι αυτή η υποψηφιότητα εκφράζει ένα συλλογικό στόχο ανανέωσης.

.nou-pou.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Κατά το μήνα Ιούνιο 2019, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel