fbpx
14 °C Athens, GR
25 Ιανουαρίου 2021

Τάκης Θεοδωρικάκος: Διαφάνεια παντού στο Δημόσιο – Κανείς δεν είναι εκτός ελέγχου – Σεμινάρια εσωτερικού ελέγχου

«Διαφάνεια παντού στο Δημόσιο, για τους πάντες και για τα πάντα. Κανείς δεν είναι εκτός ελέγχου», είναι το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Επιμορφωτικού Προγράμματος:
«Μεθοδολογία και πρακτικές διενέργειας εσωτερικού ελέγχου», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Συστήματος Ακεραιότητας.
Ανοίγοντας τις εργασίες του Επιμορφωτικού Προγράμματος, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως «το ΥΠΕΣ συμμετέχει στην υλοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ακεραιότητας, το οποίο συγκεντρώνει σε ένα κοινό συνεκτικό πλαίσιο τις δράσεις και τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μηχανισμών καταπολέμησης διαφθοράς και την προώθηση των αρχών της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης, στον δημόσιο τομέα».
Όπως εξήγησε, ένας από τους τρεις πυλώνες του Εθνικού Συστήματος
Ακεραιότητας, αφορά στην ανάπτυξη ικανοτήτων, αλλά και στην ευαισθητοποίηση, τόσο των στελεχών του δημοσίου τομέα όσο και των πολιτών, γύρω από τα θέματα της δημόσιας λογοδοσίας και ακεραιότητας.
Σημειώνεται, πως οι δράσεις αυτές, εντάσσονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που πρόσφατα υπεγράφη μεταξύ του ΥΠΕΣ, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του ΕΚΔΔΑ. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που σήμερα ξεκινά μία πολύ σημαντική εκπαιδευτική δράση που αφορά στη δημιουργία μίας ομάδας επαγγελματιών του δημοσίου τομέα, που θα γνωρίζουν σε βάθος το πώς θα εφαρμόσουν μία μοντέρνα και αποτελεσματική λειτουργία εσωτερικού ελέγχου, στους δημόσιους φορείς», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Έχω αναδείξει, από την πρώτη στιγμή, τον κομβικό ρόλο
της λειτουργίας εσωτερικού ελέγχου, ως του ακρογωνιαίου λίθου για τη διασφάλιση της καλής διακυβέρνησης και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, στους δημόσιους οργανισμούς. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να πάρουν τέλος τα στερεότυπα για τη διαφθορά στο Δημόσιο, τα οποία θεωρώ ότι συνεχίζουν και κυριαρχούν στην κοινή γνώμη».

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το πρόγραμμα αυτό θα πετύχει τον στόχο του και σύντομα, θα δημιουργήσει μία γενιά στελεχών που θα μπολιάσουν το σύνολο της δημόσιας διοίκησης, με τα οφέλη μίας δομημένης και επαγγελματικής εφαρμογής των αρχών του εσωτερικού ελέγχου και της διαφάνειας.

Related articles

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δωρεάν θα διατεθούν τα εμβόλια – 25 εκατομμύρια δόσεις στην Ελλάδα στις αρχές του 2021

Ενημερωτικό σημείωμα για τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορονοϊού «Θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου, μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που […]

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ με Τσίπρα – Καμμένο! Κυβέρνηση χωρίς «νομιμοποίηση»…

«Καίγεται» το σενάριο για εξάντληση της τετραετίας μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο όπως επεδίωκε το Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις και ο Μάιος γίνεται πια το απώτατο χρονικό σημείο για την προσφυγή στις εκλογές. Σε τεχνικό επίπεδο μάλιστα οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» το υπουργείο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *