App Icon

Τάκης Θεοδωρικάκος το Υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών στα σφαγεία

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει, πλήρως, τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα διατηρητέα κτίρια των πρώην Σφαγείων Ταύρου, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα (23/7) το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος παρέστη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι στα κτίρια που κατεστράφησαν από την πυρκαγιά τα τελευταία χρόνια στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, τμήματα του Πνευματικού Κέντρου κ.ά.

Λαμβάνοντας το λόγο στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είπε, μεταξύ άλλων:

«Κύριε Δήμαρχε ξεκινήστε αμέσως τις εργασίες αποκατάστασης. Το κόστος της αποκατάστασης τόσο των ζημιών που έχουν γίνει στο κτίριο όσο και του εξοπλισμού που υπήρχε μέσα για τις πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητεςπου αναπτύσσονταν στο συγκεκριμένο χώρο, το καλύπτει πλήρως το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάντε όλες τις διαδικασίες που πρέπει, με διαφάνεια, αλλά με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ταχύτητα. Να δώσουμε ένα θετικό παράδειγμα ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα λοιπά προβλήματα της περιοχής, τα οποία αντιμετωπίζει σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο.

Όπως είπε μπροστά μας έχουμε τις εξής παρεμβάσεις:

1. Το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, το οποίο πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε τη σύσκεψη που έγινε πριν από ένα μήνα στο υπουργείο Εσωτερικών και την εντολή που ο ίδιος έδωσε για επιτάχυνση των διαδικασιών. Επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου και ενημερώνεται από τον ίδιο συνεχώς.

2. Όσον αφορά στο αντιπλημμυρικό έργο που είναι συνοδό του έργου της ανάπλασης, είπε ότι αναμένει τις τεχνικές εισηγήσεις του Δήμου και επανέλαβε ότι έχει αναλάβει τη δέσμευση να εντάξει το αντιπλημμυρικό έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. «Έτσι θα διασφαλίσουμε την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου και της περιοχής. Όσο πιο γρήγορα κινηθείτε τόσο πιο γρήγορα θα κινηθούμε κι εμείς», τόνισε.

διάβασε και αυτό  Κώστας Μπακογιάννης: Κανένας μόνος του, κανένας αποκλεισμένος-Ξενώνας για άστεγους τοξικοεξαρτημένους από Δήμο Αθηναίων - ΟΚΑΝΑ - ΚΕΘΕΑ

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις παιδικές χαρές που έχουν ολοκληρωθεί στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Τέλος, θύμισε ότι μέσω του «Αντώνης Τρίτσης», αναμένει τις προτάσεις του Δήμου για έργα τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι αύριο, Παρασκευή, 24 Ιουλίου, θα υπογράψει την πρώτη πρόσκληση του προγράμματος η οποία θα αφορά στην Αστική Αναζωογόνηση, άξονας που δεν υπήρχε καθόλου στο προηγούμενο πρόγραμμα.

«Στόχος μας είναι», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, «να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής των πολιτών και να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουν».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον κ. Θεοδωρικάκο, δηλώνοντας: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος ανταποκρίθηκε, άμεσα, όχι μόνο λεκτικά, αλλά ήρθε ο ίδιος εδώ. Είναι ιδιαίτερη σημαντική η παρουσία του Υπουργού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα αναζητηθούν τα αίτια, ελπίζω να είναι τυχαία. Ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, σημείωσε: «Είμαστε εδώ. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Συναδελφική αλληλεγγύη. Έτσι πρέπει να είναι οι Δήμαρχοι. Θα φύγω με χαρά, γιατί το πρόβλημα λύνεται. Όταν έχεις χρηματοδότηση όλα γίνονται». 

Ο βουλευτής Βασίλης Σπανάκης από την πλευρά του έκανε μια χρονική αναδρομή στο θέμα της ανάπλασης των Δημοτικών Σφαγείων που εκκρεμεί από 1995 και χαρακτήρισε χρυσή ευκαιρία τη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Επίσης, κάλεσε τη δημοτική αρχή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες να βρει άλλους χώρους για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου. 

πηγή manifesto-mymosxato

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Βυρσοδεψείο στη Θεσσαλονίκη έριχνε απόβλητα σε διπλανά οικόπεδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Στις ευκαιρίες που ανοίγει η διαχείριση της κρίσης του Covid-19 στην…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel