fbpx
13 °C Athens, GR
23 Ιανουαρίου 2021

Τάκης Θεοδωρικάκος 12221 κενές θέσεις στο δημόσιο θα καλυπτούν από μετατάξεις και αποσπάσεις

Σε 12.221 ανέρχονται οι κενές θέσεις από 568 φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και που θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας.

Από αυτές οι 11.228 (ποσοστό 92%) θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι υπόλοιπες 993 (8%) με αποσπάσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας.

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, αφού αξιολόγησε τα αιτήματα των φορέων, ανάρτησε τις εγκεκριμένες θέσεις (περίπου το 90% των αιτημάτων) στη σχετική εφαρμογή 

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στους φορείς υποδοχής και κατόπιν αξιολόγησής τους, από τα αρμόδια όργανα, θα επιλεγούν οι καταλληλότεροι για την προκηρυσσόμενη θέση.

Οι περισσότερες θέσεις προς πλήρωση με μετάταξη ή απόσπαση του κύκλου κινητικότητας 2020 αφορούν σε ένα ισοδύναμο ποσοστό στα υπουργεία (κεντρικές υπηρεσίες και εποπτευόμενοι) και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ α΄ και β΄ και τα νομικά πρόσωπα).

Στους δήμους οι θέσεις για μετάταξη ή απόσπαση είναι 4.056 (33% των συνολικά εγκεκριμένων θέσεων) και στις περιφέρειες 1.239 (10% των θέσεων).

Ως προς τα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, η μερίδα του λέοντος αφορά το Παιδείας & Θρησκευμάτων (1.650 θέσεις), ενώ σημαντικός αριθμός θέσεων προβλέπεται και για τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (775), Οικονομικών (530), Πολιτισμού και Αθλητισμού (430) και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (419).

Τέλος, προβλέπεται και ένας σημαντικός αριθμός θέσεων προς πλήρωση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (453) και στις Ανεξάρτητες Αρχές (375).

Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει:

Σε συνέχεια της από 19 Οκτωβρίου 2020 ανακοίνωσης της έναρξης του α’
σταδίου του κύκλου κινητικότητας έτους 2020, κατά την οποία κλήθηκαν οι
φορείς που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν με την υποβολή αιτημάτων είτε για μετάταξη είτε για απόσπαση, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της 24 ης & 27 ης Νοεμβρίου 2020 της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των υποβληθέντων αιτημάτων και το Υπουργείο Εσωτερικών ανάρτησε την Παρασκευή, 4.12.2020, τις εγκεκριμένες θέσεις στη σχετική εφαρμογή (apografi.gov.gr).
Στον κύκλο αυτό, oι φορείς που θέσεις τους εγκρίθηκαν και θα δημοσιευθούν ανέρχονται σε 568 και το αντίστοιχο σύνολο θέσεων σε 12.221, με το 10% αυτών να αφορά αποσπάσεις και το 90% μετατάξεις.
Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στους φορείς
υποδοχής και κατόπιν αξιολόγησής τους, από τα αρμόδια όργανα, θα
επιλεγούν οι καταλληλότεροι για την προκηρυσσόμενη θέση.
Η κινητικότητα, πλέον, συνδέεται με άμεσο τρόπο με τις διαδικασίες
πρόσληψης, με σκοπό τη δημιουργία ενός ολιστικού μοντέλου διαδικασιών
στελέχωσης άρρηκτα συνδεδεμένων μεταξύ τους, που εξυπηρετεί,
συνδυαστικά, τις ανάγκες του Δημοσίου και των υπαλλήλων και διασφαλίζει τη συνέχεια και τη συνάφεια των σχετικών αιτημάτων των φορέων.
Επιπροσθέτως, με τη διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων ενισχύεται η στελέχωση των υπηρεσιών, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να αξιοποιήσουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, εμπλουτίζοντας την εργασιακή εμπειρία τους.

  • Τα αιτήματα αποστέλλονται στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, από τους Υπουργούς για τις υπηρεσίες των Υπουργείων των οποίων προΐστανται, καθώς και για τα εποπτευόμενα νομικά τους πρόσωπα, τους Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για τις υπηρεσίες τους και για τους ΟΤΑ ακαι β βαθμού της χωρικής αρμοδιότητάς τους, καθώς και τους επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών.

Αναλυτικότερη παρουσίαση αναρτημένων θέσεων
 Οι περισσότερες θέσεις προς πλήρωση με μετάταξη ή απόσπαση αφορούν
σε ένα ισοδύναμο ποσοστό στα Υπουργεία (κεντρικές υπηρεσίες και
εποπτευόμενοι) και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ α΄ και β΄ και τα νομικά
πρόσωπα).
 Στους Δήμους αφορά το 33% των συνολικά εγκεκριμένων θέσεων και στις
Περιφέρειες το 10%.
 Ως προς τα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους, σημαντικός αριθμός
θέσεων (άνω του 50%) προβλέπεται στα Υπουργεία Παιδείας &
Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών και
σε φορείς αυτών.
 Τέλος, προβλέπεται και ένας σημαντικός αριθμός θέσεων προς πλήρωση
στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related articles

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ”ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟY” ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά τη δική σας πολύτιμη υποστήριξη για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού», στο οποίο θα φιλοξενούνται μωρά από 0 έως 24 μηνών, που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε Νοσοκομεία και Μαιευτήρια. Κάποια από αυτά τα μωρά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, άλλα έχουν υποστεί κακοποίηση και παραμέληση, άλλα πάλι εγκαταλείφθηκαν λίγες […]

Σαν σήμερα εκδίδεται το 1984 του Τζόρτζ Όργουελ

Σαν σήμερα ο Βρετανός συγγραφέας Τζορτζ Όργουελ εκδίδει το εμβληματικό μυθιστόρημά του «1984». Είναι το τελευταίο μυθιστόρημα του συγγραφέα και θεωρείται βιβλίο – σταθμός του 20ού αιώνα στην πολιτική σκέψη. Ο Όργουελ έγραψε το βιβλίο το 1948 (από αναριθμητισμό αυτού του έτους προέρχεται και ο τίτλος του έργου) και το εξέδωσε το 1949. Έχει μεταφραστεί […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *