Τάσος Γαϊτάνης Νάσος Ηλιόπουλος στο newpost για Κουφοντίνα

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν διαρκώς τα «ξίφη» τους για τον απεργό πείνας και το Newpost επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Τάσο Γαϊτάνη, καθώς και με τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσο Ηλιόπουλο.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης αναφορικά με τον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα που έχει ως αίτημα να μεταφερθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού, την ώρα που η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται όσο βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν διαρκώς τα «ξίφη» τους για τον απεργό πείνας και το Newpost επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Τάσο Γαϊτάνη, καθώς και με τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσο Ηλιόπουλο για το ζήτημα που έχει δημιουργήσει τεταμένο κλίμα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Οι δύο εκπρόσωποι εξήγησαν τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία για το ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Γαϊτάνης: Πρέπει να εκτίσει την ποινή του σε συγκεκριμένη φυλακή

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί 11 φορές ισόβια για εγκλήματα τρομοκρατίας και κατά συνέπεια η περίπτωσή του εντάσσεται στο θεσμικό πλαίσιο που έχει νομοθετήσει η Πολιτεία για τους καταδικασμένους τρομοκράτες», ανέφερε στο Newpost ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο Δ. Κουφοντίνας πρέπει να εκτίσει την ποινή του σε συγκεκριμένη φυλακή. Η διάταξη αυτή δεν του αρέσει κι ενώ προβλέπεται νομική διαδικασία δικαστικής προσφυγής δεν κάνει χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων του. Αντ’ αυτού ξεκίνησε απεργία πείνας με σκοπό να εκβιάσει την Πολιτεία για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Εδώ όμως είναι και το παράδοξο. Το 2015 είχε κάνει ξανά απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό, σε ένα χώρο, που όπως υποστήριζε τότε, βρίσκονταν διεφθαρμένοι πολιτικοί, αστυνομικοί και δικαστικοί με τους οποίους ήταν αδύνατο να συνυπάρξει. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το νόμο, ο καταδικασμένος τρομοκράτης μπορεί να αιτηθεί αποφυλάκιση σε λίγους μήνες».

διάβασε και αυτό  Έναρξη Νέου Αναπτυξιακού Νόμου – Την Προκήρυξη για το Καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης

«Οι οργανωμένες πολιτείες βασίζονται σε Κράτος Δικαίου και στην εφαρμογή των νόμων. Φανταστείτε μια Πολιτεία όπου θα υπέκυπτε στους εκβιασμούς κάθε πολίτη και θα εφάρμοζε το νόμο κατά περίσταση. Τότε δε θα ήταν Πολιτεία, αλλά μια ζούγκλα που ο καθένας θα έκανε ότι ήθελε», σημειώνει ο Τάσος Γαϊτάνης.

«Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία, αλλά ο ίδιος ο κρατούμενος. Καταρχάς θα πρέπει να διακόψει την απεργία πείνας και να προσφύγει στα ένδικα μέσα, αν θεωρεί ότι οι αποφάσεις της Πολιτείας τον αδικούν. Η Πολιτεία μέχρι τώρα πράττει το καθήκον της. Τον περιθάλπει και κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει στη ζωή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γαϊτάνης συνέχισε λέγοντας ότι «θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η Πολιτεία ούτε εκδικείται, αλλά ούτε και εκβιάζεται. Πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους, ανεξάρτητα τα πρόσωπα που αυτοί αφορούν. Με αφορμή αυτή την υπόθεση είμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης προσπάθειας τρομοκράτησης του οργανωμένου κράτους από ομάδες τραμπούκων».

«Δυστυχώς την παραβίαση της έννομης τάξης υπέρ του του Δ. Κουφοντίνα ζητά και ο κ. Τσίπρας. Αυτή η στάση είναι απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να ζητά προνομιακή μεταχείριση. Η εφαρμογή του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι η φροντίδα όλων μας», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση είναι να σταματήσει να επιτίθεται στην αντιπολίτευση για να καλύψει την δική της απομόνωση

Με τη σειρά του, μιλώντας στο Newpost, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «το πρώτο που πρέπει να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που μετά από 40 χρόνια θα έχει νεκρό απεργό πείνας;»

διάβασε και αυτό  Τροπολογία για Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή ενός μηνιαίου μισθού στο προσωπικό πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του κορονοϊού

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι «το αγαθό της ανθρώπινης ζωής είναι η υπέρτατη αξία σε μια δημοκρατία. Ο θάνατος ενός απεργού πείνας, ακόμα και όταν αναφερόμαστε σε κάποιον που δεν σεβάστηκε την ανθρώπινη ζωή, δεν είναι ούτε απονομή δικαιοσύνης ούτε ενδυνάμωση της δημοκρατίας».

«Το δεύτερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να σταματήσει να επιτίθεται στην αντιπολίτευση για να καλύψει την δική της απομόνωση. Οι γελοίες επιθέσεις της κυβέρνησης για «αυτόκλητους υποστηρικτές» αποτελούν προσβολή τόσο προς την αντιπολίτευση όσο και σε μια σειρά θεσμικών εκπροσωπήσεων της κοινωνίας των πολιτών», σημείωσε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διερωτήθηκε εάν «είναι άραγε υποστηρικτές του Κουφοντίνα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική επιτροπή δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Διεθνής Αμνηστία οι 1000 νομικοί που έχουν υπογράψει σχετικό κείμενο; Είναι υποστηρικτές του Κουφοντίνα το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25;»

«Υπάρχουν ισχυρά νομικά επιχειρήματα που δείχνουν ότι η κυβέρνηση καταπατά τον νόμο που ψήφισε. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση παραβιάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των φυλακών. Στην αντίστοιχη περίπτωση του Βασίλη Δημάκη αναγκάστηκε να κάνει πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα όμως είναι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα στην ανθρωπιστική του διάσταση. Η κυβέρνηση φαίνεται να επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει μικροπολιτικά για να οξύνει το κλίμα και να φύγει από τα δικά της αδιέξοδα. Αδιέξοδα που φαίνονται από το γεγονός ότι η Αττική έχει μείνει χωρίς ΜΕΘ, τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν και μόλις χθες η κυβέρνηση κατάφερε να αφήσει 185.000 παιδιά χωρίς σχολικά γεύματα», συμπλήρωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

διάβασε και αυτό  Δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας αφήνει την καρέκλα του για την βουλή...

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «εμείς λέμε ξεκάθαρα όχι στο ενδεχόμενο να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ήττα για την ίδια τη Δημοκρατία».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με αφορμή την μεγάλη εορταστική επέτειο των 200 χρόνων από…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: