Τέρμα οι μάσκες και επίσημα σε εξωτερικούς χώρους

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όπως είχε προαναφερθεί σε ρεπορτάζ ανακοίνωσε από τις 5 το πρωί την Πέμπτη 24 Ιουλίου ότι καταργούνται οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους εκτός από χώρους που υπάρχει συνωστισμός και τους εσωτερικούς χώρους στους οποίους είναι υποχρέωση η χρήση μάσκας χωρίς εξαιρέσεις.

 

Επίσης ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 5 το πρωί  δεν θα υπάρχει περιορισμός  στην νυχτερινή κυκλοφορία

Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι από τη διενέργεια σελφ τεστ κάθε εβδομάδα 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.     Αυξάνεται στην εστίαση το ανώτατο όριο και ορίζεται στα έως 10 άτομα ανά τραπέζι.    Για τους εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων επιτρέπεται η παρουσία έως 300 ατόμων και με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων πρωτοκόλλων.    Στις οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός είναι 120 ανά χίλια τμ επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Για το δημόσιο τομέα ανακοινώθηκε ότι μπορούν να επανέλθουν με αυτοπρόσωπη παρουσία στις εργασίες τους εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου ή υψηλού κινδύνου. Οι υψηλού κινδύνου (κατηγορία α’) θα βρίσκονται σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό. Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται κατά περίπτωση.

Επίσης επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στο δημόσιο, με κατά προτίμηση –αλλά όχι αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, με βάση τους κανόνες που ισχύουν γι το λιανεμπόριο δηλαδή ένα άτομο ανά 16 τμ και με χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικό χώρο αν έχουν σχηματιστεί ουρές.

πηγή ΣΚΑΙ ΕΡΤ

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κορονοϊός: 907 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 30 νεκροί και 497 διασωληνωμένοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο Δήμος Καλλιθέας κατέλαβε την  δεύτερη θέση στο Β΄ κύκλο του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel